Захар в резервоара: Ще навреди ли това на съвременните коли ВИДЕО

  • 16.01.2021 9:20 /
  • 3997 /
  • 1
Захар в резервоара: Ще навреди ли това на съвременните коли ВИДЕО

Добавянето на захар в резервоара за газ е лоша пакост, известна на мнозина. Но тя вече не е толкова опасна за съвременните автомобили.

Във видео, публикувано в Youtube канала ChrisFix, Крис сипва захар в собствената си кола и след това бързо почиства горивната система и прави извод, че не се е случило нищо ужасно.

Първо, оказало се е, че захарта не се разтваря в бензина, колкото и да го смесвате, което означава, че тя не влияе върху състава на горивото и неговите свойства. Тоест няма сладък бензин и нищо не застрашава двигателя в това отношение - опасността представляват самите гранули, които могат да достигнат до двигателя.

В мястото за пълнене с гориво доста автомобили имат клапан и много захар няма да премине през него.

Защо е опасно да се постави по-мощен акумулатор в колата

Също така, в долната част на гърлото на самия резервоар има мрежа, благодарение на която захарта не е толкова лесно да влезе вътре.

Също така пред бензиновата помпа всички съвременни автомобили имат мрежест филтър, благодарение на който големи гранули от захар не могат да попаднат в горивната система.

Малки гранули, попаднали в резервоара, запушват маркуча, но само до горивния филтър. Бензинът се просмуква през тях и колата е в състояние да се движи, макар и не съвсем нормално, но достигането до сервиза няма да е трудно.

Показаха на ВИДЕО как действа керамичното покритие на каросерията на колата

Захарта от резервоара и маркучите може да се извърши и без прибягване до специализирана помощ. Резервоарът се отстранява и изплаква сравнително лесно, маркучът се почиства, а филтърът се сменя.

Частите могат да се измият с обикновена вода, която лесно разтваря и отстранява захарните гранули. За да се отървете от влагата по-късно, трябва да използвате изопропилов алкохол - той разтваря остатъците без следа и в случай, че попадне в горивото, спиртът не е опасен за двигателя. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • михо
    16.01.2021 10:01
    Захарта се разтваря в спирт и тогава се налива в резервоара , тогава става "харашото"