Показаха на ВИДЕО как действа керамичното покритие на каросерията на колата

  • 03.01.2021 9:20 /
  • 2448 /
  • 0
Показаха на ВИДЕО как действа керамичното покритие на каросерията на колата

В канала Warped Perception в YouTube се е появило интересно видео. Авторът на видеото е решил да провери дали керамичното покритие е добро решение за автомобилите и какво представлява.

Основната цел е да се изясни дали такова покритие е способно да защити боята на автомобила, особено ако колата далеч не е нова. За да се определи това е тестван стар Мерцедес.

Изпитанията се състоят от два етапа. В първия, ютубърът „изрязва кръгове“ на място, във втория - той залива колата със собственоръчно приготвена кал. В същото време първоначално каросерията на автомобила не е била покрита с керамика. След това авторът на канала в мрежата го е измил, ръчно е нанесъл защитно покритие върху половината от автомобила и е повторил своите тестове.

Немски експерти: Това са най-ненадеждните коли, които разочароваха шофьорите през 2020

В крайна сметка, след първото изпитание, количеството прах е било еднакво и в двете части на автомобила, като докато стигнал до гаража, половината от автомобила, покрит с керамика, се оказал много по-чист. Резултатът от втория тест е довел до възторг автора на видеото. Мръсотията от повърхностите с керамично покритие просто се стекла надолу, без да оставя и следи.

Но това се оказало недостатъчно за блогъра. Той решил да демонстрира какво представлява това покритие. За тази цел, той показал "керамиката" под микроскоп след изсъхването. На външен вид прилича на тънко стъкло, което предпазва слоя боя от драскотини и замърсявания. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ