Помага или вреди "пенсионерското" шофиране

 • 01.04.2020 7:49 /
 • 21714 /
 • 5
Помага или вреди "пенсионерското" шофиране

Често се дразним на шофьорите, които карат бавно и тип "пенсионерски". Тяхната версия обае винаги е, че спазват правилата и си пазят колата. По първата част за правилата няма спор, но относно пазенето на колата се оказва, че това не е най-добрият начин и дори може да доведе до щети за автомобила.

Защо автоматикът на някои коли се превключва в права посока, а при други е на зигзаг

Специалистите обясняват какво застрашава колата в така наречения стил на управление на пенсионера.

Според тях, шофирането с високо натоварване и ниски обороти на двигателя не удължава живота на двигателя - съществува висок риск от триене на антифрикционния слой върху облицовките и буталата на коляновия вал.

Прост начин за премахване на драскотини под дръжките на вратите на колата

За да удължите живота на двигателя, се препоръчва да увеличавате скоростта му от време на време, за да почистите камерите и свещите. За тази цел се препоръчва да увеличите оборотите и да се движите поне 30 минути така.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • РАЗБИРАТЕЛ
  02.04.2020 16:50
  ПО-СТРАШНИ ОТ МУТРИТЕ С БМВ-та, СА ПЕНСИОНЕРИТЕ И МЛАЛОУМНИТЕ КИФЛИ ............
 • Мирела
  03.04.2020 8:35
  Шофирам пенсионерски и джипа ми е супер запазен и с разкошни показатели на двигателя.
 • Вашето име*
  03.04.2020 12:16
  Никой не е казал, че пенсионерското каране е непременно бавно каране. Най-вече е плавно ускорение. Никой не е казал, че пенсионерско каране е накране в ниски обороти. В ниски обороти карат тези, които НЕ умеят да карат бензнова кола!
 • Бай Хуй
  03.04.2020 12:22
  Паредната Крачуновска простотия !!! Да караш внимателно и да спазваш Правилника спасява живот ! А на двигателя и Краченовските драскачи-майната им !!!!
 • Gen Gurko
  03.04.2020 14:01
  Blitz е най-лъжливия кретенски сайт, който все по рядко отварям поради безумната забрана на половината български речник. И колчем го отворя като сега се убеждавам, че съм прав.