Прост начин за премахване на драскотини под дръжките на вратите на колата

  • 09.02.2020 9:50 /
  • 27515 /
  • 1
Прост начин за премахване на драскотини под дръжките на вратите на колата

Рано или късно, под дръжката на вратата на всяка кола започват да се появяват малки драскотини. Те развалят външния вид на любимия ви автомобил и са в състояние да ядосат дори и най-спокойните и търпеливи шофьори.

Много е трудно да се предотврати появата им. И ако това вече се е случило, тогава е важно да знаете какво трябва да се направи, за да се отървете от драскотините.

Можете сами да премахнете драскотини под дръжките на колата и то без проблеми. За да направите всичко перфектно, първото нещо, което трябва да се направи е колата да бъде старателно измита, изсушена и обезмаслена (може само дръжките и мястото около тях).

За да премахнете напълно цялата мръсотия и пясък от боята, се препоръчва използването на специални шампоани за коли по време на измиване.

За обезмасляване се препоръчва използването на специални четки, които също се продават в автомобилните магазини. Освен това опитните шофьори препоръчват дръжките да се измият още веднъж преди да започнат реставрационните работи. След като избършете мястото с кърпа от микрофибър, можете да се захванете за работа.

Кои признаци в салона на колата показват, че тя е участвала в ПТП

Драскотините се отстраняват с полиране. За да направите това, първо трябва да се нанесе полираща паста върху повърхността, която се поправя. Можете да направите това със същата кърпа от микрофибър. Когато пастата е на повърхността, тя се разстила и започва полирането на драскотините с повтарящи се движения.

След първия път е необходимо да се избърше мястото на работа сухо и да се повтори процедурата още 2-3 пъти, в зависимост от дълбочината на драскотините. Светодиодно фенерче помага за оценяване на успеха на полирането. След завършване на полиране се препоръчва да се защитят уязвимите места със специална лента. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Шофьор
    02.04.2020 17:58
    Чак пък толкова...