По какви признаци да разберем дали километражът на колата е превъртян

  • 07.05.2021 8:50 /
  • 4879 /
  • 0
По какви признаци да разберем дали километражът на колата е превъртян

Закупуването на кола втора употреба винаги е съпроводено с известна степен на риск. Винаги има шанс да придобиете кола с променен пробег, който не е реалният.

Има продавачи на автомобили, които не се свенят да вършат подобни измами, за да представят стара кола в най-благоприятната светлина. Има ли начин да се избегне това?

Установяването на истината и изясняването на реалните цифри може да бъде много трудно. Това обаче в никакъв случай не е невъзможно. Има два основни подхода за определяне на възрастта на автомобила: по преки и косвени признаци.

С косвените признаци всичко е съвсем просто. При избора на автомобил потенциалният купувач е длъжен да обърне внимание на състоянието му.

Става въпрос за боята, състоянието на материалите в салона, на мокетите и материала, който покрива волана.

Ако мокетът е изтъркан старателно, тогава е гарантиран пробег от 50 хиляди км. И ако забележите, че кожата на волана е напукана, тогава пробегът вече е поне 80 хиляди км.

Високите нива на износване при нисък или дори среден пробег са добра причина да бъдете нащрек. Проблемът с метода за анализ по косвени признаци е, че почти всички от тях могат да бъдат коригирани: материалите могат да бъдат сменени, каросерията може да бъде пребоядисана и да се поставят нови мокети.

Какво обезателно трябва да се направи с колата след зимата

Най-ефективният начин за определяне на действителния пробег на автомобила е директният. Най-вероятно обаче няма да можете да се справите само със собствени сили.

В случай на относително нови автомобили, информацията може да бъде получена от цифровите прибори, както и от данните от блока за управление на двигателя.

Какво да направите, за да не ви заслепяват фаровете на автомобили на пътя

Този вид информация се получава с помощта на специални скенери, така че ще трябва да се обърнете за помощ към специалисти. При старите автомобили, които все още имат карбураторни двигатели, всичко е много по-сложно.

Единственото нещо, което може да се направи тук, е да разгледате внимателно механичния брояч на километража. Ако цифрите на него са разположени неравномерно, то тогава най-вероятно някой вече е направил промени в показанията за пробега. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ