Пет съвета за увеличаване на капацитета на багажника на колите

  • 02.06.2019 9:50 /
  • 1644 /
  • 0
Пет съвета за увеличаване на капацитета на багажника на колите

Обикновено проблемът с вместимостта на багажника се задълбочава преди да се тръгне на почивка, когато трябва да вземем със себе си повече неща и често различни по размер и тегло.

Именно в момента на неспокойствието преди отпуска започваме да натъпкваме вещи в куфарите, да поставяме най-разнообразни неща на седалките в салона и да правим подобни не най-разумни действия.

1. Оставете у дома (в гаража) всичко излишно. При дълго пътуване по добре познат маршрут можете да намалите постоянния комплект от за превозваното имущество: задния рафт на багажното отделение, запасите от резервни части, течностифили дори комплект за ремонт. Не взимайте със себе си това, което можете да се купите на мястото за почивка: храна, вода, оборудване за дейности на открито. Разбира се, ако планирате пътуване по не толкова добри пътища в безлюден район, трябва да имате едно на ум относно този съвет.

Как да опазим колата чиста от сплескани насекоми

2. Поне някои от нещата се опаковат в малки чанти или торби. Големите твърди куфари намаляват коефициента на полезно пълнене на багажника, а малките меки торбички или чанти, напротив, ще ви помогнат да използвате всеки ъгъл, всяка ниша на товарното отделение.

3. Поставете предмети със сложна пространствена форма до меките чанти. Например кухините, образувани в рамката на сгъната количка или детски велосипед, могат да се запълнят с меките чанти с неща, които не се страхуват от „пресоване”: дрехи, бельо и палатка. А пък твърдите куфари и кутии разместете един до друг и около плоските повърхности на багажника.

Три предмета, които веднага трябва да изхвърлите от багажника

4. Поставете най-тежките куфари в долната част - по този начин те няма да смачкат другите вещи, няма да се преминават от една страна в друга при движението, а и центърът на тежестта на колата няма да се увеличи много. Вещите, които ще са ви необходими преди пристигането на мястото, поставете в на удобни места по ръба, така че да не се налага да повтаряте процедурата за опаковане на багажа на пътя.

5. Не е желателно да се транспортира товар в кабината, тъй като при резки маневри или инциденти, предметите могат да наранят пътниците. Но в салона може да се вземе мек багаж. По-добре е, ако е нещо плоско, което може да се постави без много щети за полезния обем на кабината. На задната седалка може да се постави одеяло, матрак, топли дрехи. В някои коли под седалката могат да се скрият малки торбички.

Когато поставяте в колата огромен обем багаж, не забравяйте, че даденото пътуване в тази машина няма да е последното. Това означава, че много неща могат да повредят тапицерията на багажника, кабината и в някои случаи да се счупи стъклото. Ето защо, запасете със защитни средства - например старо одеяло и увийте грубите неща, които са в съседство с елементите на колата. И преди да тръгнете, уверете се, че  поставеният багаж няма да ограничи видимостта ви, включително огледалата. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ