Няколко големи грешки при прехвърлянето на ток

 • 31.12.2018 11:00 /
 • 22432 /
 • 3
Няколко големи грешки при прехвърлянето на ток

Много шофьори предпочитат пред всички други решения на проблема с изтощен акумулатор прехвърлянето на ток от кола-донор. Това е бърза и бюджетна процедура, макар и да не е безопасна при нарушение на определени правила. 

Най-често срещаните грешки, които собствениците на автомобили правят, когато прибягват до помощта на своите съседи, са поне 5 . Процедурата по прехвърлянето/подаването на ток не може да се нарече изключително сложна или вредна за системите и компонентите на колата-реципиент и донора. 

Най-грубите шофьорски грешки, които съсипват скоростните кутии

Ако поне един от двамата шофьори има основни познания в областта на електротехниката, процесът е бърз и успешен. Но, за съжаление, майсторите в редиците на автолюбителите стават все по-малко и по-малко - по-често се срещат профани, черпещи съмнителна информация от социалните мрежи.

Бързаш ли ще се разориш  
Аматьорите допускат много груби грешки, които водят до доста тъжни последствия. Какви по-точно?  Например, те "свързват", колата с изтощен акумулатор, с автомобил донор, който още не е загрял.

Трябва ли акумулаторът да се сваля от колата в студените нощи и да се прибира у дома

И двамата шофьори си нямат на представа, че преди да започне прехвърлянето на ток, автомобилът,  който го подава, трябва да работи 5-7 минути при 1500 оборота, за да се събуди и, ако е необходимо, да подзареди акумулаторът. 

Неподходящи връзки
Освен това  "големите експерти" са убедени, че видът на  превозното средство, при прехвърлянето на ток няма значение. Но всички знаем, че: в идеалния случай, акумулаторите, включени в процеса, трябва да имат аналогичен капацитет. Казано по-просто, възможно е да се "зареди" лек автомобил от камион, но SUV от мотоциклет не е става.

Главоболие за донора
Често можете да се наблюдава картинката, когато собственикът на автомобила донор след свързването на кабелите сяда зад волана на своя автомобил, пали мотора и започва да натиска газта.

5 начина да пестите гориво през зимата

Това е груба грешка. Запалването на автомобила-помощник не бива да се включва. В противен случай генераторът и контролният блок на електрозахранването се подлагат на огромно натоварване от стартера на получателя. Каква е опасността от това? Накратко, огромни разходи за ремонт. 

Вредна икономия
Малко водачи отделят дължимото внимание на необходимите кабели за прехвърляне на ток. Купуват възможно най-евтиното и после се чудят защо не получават ток или откъде излиза дим. Когато си избирате такива кабели помнете, че е важно проводникът да има голямо напречно сечение и материалът, от който е изработен. 

Хитрият съсед
За да се предпазите от допълнителни главоболия, не се колебайте да откажете помощ на съседа си, който вече 5 години не е успява да подмени изтощения си до дупка акумулатор. Прехвърлянето на ток на кола с такъв акумулатор може да ви създаде огромни главоболия./auto.blitz.bg 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Rado
  31.12.2018 12:15
  абсолютни глупости
 • Главоболие
  02.01.2019 8:54
  За да се предпазите от главоболие не давайте на съсдеа, ке ви създаде огромни главоболия. Етати изречението. И какви са тези главаболия?
 • Vazbudeno_hui4e
  03.01.2019 13:29
  Не давате на съседа ток, ама ходите да ебете жена му, когато той не си е вкъщи!!