Лесен начин да спрете полепването на сняг по калниците през зимата

  • 31.01.2021 10:20 /
  • 11414 /
  • 0
Лесен начин да спрете полепването на сняг по калниците през зимата

Снеговалежът добавя още проблеми за собствениците на автомобили. Сред тях е полепването на цели снежни преспи върху калниците и арките на колелата. Неприятното е, че не е толкова лесно да се премахне този залепнал сняг, тъй като слоят е твърде дебел.

Освен това снегът се смесва с реагенти, които се намират в големи количества по пътищата през зимата. Докато колата се движи, снежната маса удря колелата. Този замръзнал сняг може да доведе до откачане на калниците, различни други деформирания и повреди, както и отчупване на броните. За да се предотврати подобна ситуация със залепнал сняг, опитни шофьори използват един конкретен способ.

Естествено няма да е възможно напълно да се предотврати залепването на сняг, но напълно се удава да се подобри ситуацията. За това ще помогне обработката на местата, където снегът обикновено замръзва, със средство, което съдържа силикон.

Какво трябва да се направи

На първо място, трябва да се измие колата, особено калниците с арките на колелата. Именно на тези места е концентрацията на полепнали снежни маси. Когато станат сухи, трябва да се напръскат добре със спрей, съдържащ силикон.

Ето как да предпазите огледалата на колите от капките дъжд и леда

За тази цел са подходящи средства като WD-40, така и полираща паста за кола. Благодарение на силиконовия продукт, снегът не полепва по повърхността, а се плъзга от нея.

Ако снегът все пак залепне, то ще е  в малки количества. Веднага щом се събере малко повече от него, той просто ще се плъзне от калниците и местата, обработени със силикон.

Негативната страна на този метод е само необходимостта от повтаряне на процедурата за нанасяне на веществото всеки път, веднага щом колата бъде измита или преди да падне сняг.

Ако колата стои в гаража, тогава процесът става по-малко сложен. Докато колата стои там, снегът се топи и калниците изсъхват. В резултат на това остава просто трябва да ги напръскате със силиконов спрей. В този случай не е нужно предварително да измивате и подсушавате. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

КОМЕНТИРАЙ