Кои са нещата, които шофьорът трябва да носи обезателно със себе си

  • 17.04.2021 9:50 /
  • 7941 /
  • 1
Кои са нещата, които шофьорът трябва да носи обезателно със себе си

Едва ли някой харесва багажникът и салонът на колата му да са пълни с различни резервни части, инструменти, парцали и други вещи. Въпреки това, не можем да минем без някои от тях. Ето какво трябва винаги да носите със себе си, според много специалисти.

Съвременният човек не може да живее без смартфон или други подобни устройства. Затова трябва да имате зарядно за кола. И най-добре качествено, фирмено.

Хартиени кърпи, салфетки, парцали - тези неща са обезателни за автомобил. 

Гаечен ключ за закрепване на колелата. Един добър гаечен ключ все още не е попречил на никого, но напротив, помогнал е на много хора. Ако е необходимо, може да се използва и не по предназначение, защото на пътя възникват различни ситуации.

Изолационна лента или скоч. Това са универсални вещи. Те могат да помогнат в най-трудната ситуация.

Воланът на колата се тресе и трепери: Какви са причините и какво да се направи

Резервен ключ. Понякога се случва, че ключът изведнъж изчезва някъде и не можете да го намерите. Ето защо винаги трябва да разполагате с резервен ключ.

Кабели за прехвърляне на ток от друга машина, за да стартира колата ви. За някои автомобили такива кабели са много необходими.

Химикалка и тетрадка. Тези предмети, въпреки архаичността им, могат да бъдат полезни за водача. С тях животът на шофьора е по-лесен, защото не винаги е възможно да се използват устройства.

Универсален инструмент. По пътя би бил много полезен универсален инструмент, който има няколко функции като например рязане и пилене.

Може ли да зареждате ретро автомобили със съвременен бензин

Фенерче. Обикновеното фенерче ще ви помогне да намерите паднали ключове в тъмното. Като цяло е изключително полезно за пътуване с автомобил.

Вода. Тя винаги е необходима при пътуване, особено далечно. За пиене, за измиване на ръцете, за избърсване на предното стъкло ...

Комплект за първа помощ. Не оставяйте аптечката в салона. Мястото й в багажника. Не забравяйте, че лекарствата имат срок на годност, проверявайте ги.

Туба за резервно гориво. Пътищата сега са пълни с бензиностанции, но няма да е излишно малко количество резервно гориво в багажника, което да ви помогне в трудна ситуация. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Шафиор
    17.04.2021 10:59
    Тралала, тралала да ви е век макята