Хромираните части на колите: Как да запазите блясъка дълго време

  • 18.09.2020 9:20 /
  • 596 /
  • 0
Хромираните части на колите: Как да запазите блясъка дълго време

Хромираните части на автомобила или мотоциклета със сигурност изглеждат привлекателни и скъпи. Но само при едно условие, ако за тях се грижат правилно. При положение, че това не се случи, тогава тези части бързо губят първоначалния си вид и само развалят външния вид на автомобила. Какво трябва да се направи, за да не се случи това?

- Избягвайте почистването на хромирани части със суха кърпа или гъба. По-добре е тя да бъде мокра, а в идеалния случай - напоена с разтвор за почистване. Не забравяйте да правите тази процедура редовно.

Как търговците определят състоянието на автомобилния двигател по изпускателната тръба

- Никога не използвайте абразивни измиващи препарати. Освен това не трябва да се използва силно налягане на водата - тя също може да остави драскотини.

- Хромираните повърхности не понасят екстремни температури. Затова след измиване се опитайте да поставите колата на сянка. А през зимата се погрижете за специални продукти на маслена основа, които ще предпазят хромираните части от тежки студове.

Защо много шофьори се отказват от поставяне на защита на картера

- Ако трябва да обезмаслите хромиран детайл, незабавно избършете с влажна гъба или кърпа, за да отстраните разтворителя.

- Ако хромираната повърхност е повредена от ръжда, тази област трябва да бъде внимателно шлифована. Също така, за да подобрите външния вид на хромираните части, трябва да използвате специални пасти и лакове, те ще помогнат за скриване на недостатъците. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ