Какво ще се случи с каросерията на колата, ако я накапе бензин

  • 09.04.2019 8:00 /
  • 1288 /
  • 1
Какво ще се случи с каросерията на колата, ако я накапе бензин

Какво се случва, ако разлеете без да искате бензин върху каросерията на автомобила? Нищо хубаво. Бензинът е разтворител, който ще ерозира защитния слой на покритието и ще остане мазно петно.

А че бензинът е добър разтворител знаем не само от учебниците, но и от обикновените домашни ремонтни дейности. След боядисване например с блажна боя почистваме петна и четки с бензин, ако нямаме под ръка специален разтворител.   

Защо някои шофьори пръскат с Coca-Cola гумите

Ако петното веднага се изтрие и се измие добре с вода, тогава няма да има следа. Но ако сте забравили петното, работата е лоша. 

Често бензин попада върху каросерията по време на зареждане с гориво. Ако това се случи, не се колебайте да попитате на бензиностанцията кофа с вода. И внимателно измийте петното. Не търкайте със суха кърпа, тъй като още повече увреждате боята.

Три народни способа за почистване на птичи "бомби" по колата

Между другото, необходимо е да се измие не само петното пяна, но и вътрешността на капака на резервоара. Там винаги се натрупва мръсотия и бензин - виновниците за  ръждата. 

Ако петното не е било открито навреме и денят е отминал, тогава отидете в автомивката, веднага щом го видите. Помолете да промият калника с вода под налягане. Петното може да остане. Опитайте да го отстраните с препарат за отстраняване на битумни петна. Трябва да действате много внимателно. 

Как по 11 признака веднага да определим удряна ли е употребяваната кола, която сме харесали

А вот если пятну уже два-три дня, то, увы, придется удалять его абразивным путем. Надо взять мягкую полироль, шлифовальную машинку и примерно час удалять пятно. Ну а если случай совсем запущенный и пятно никак не удаляется, придется красить все крыло, а это уже дорогостоящую процедура.

Ако пък петното е вече на два или три дни, тогава, уви, ще трябва да го отстраните по абразивен начин. Трябва да вземете мека полировъчна гъба и с машина за шлифоване да го премахнете за около час. Но ако петното е занемарено отдавна, то тогава се налага пребоядисване, а това вече е скъпа процедура./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • MGкйкйхйг
    09.04.2019 11:42
    Даже не сте превели цялата статия, Само копи-пейст :)