Как лесно и без следи да почистите колата от стикери

  • 14.03.2021 8:50 /
  • 5046 /
  • 1
Как лесно и без следи да почистите колата от стикери

Често е доста трудно човек да премахне стикерите от броните, каросерията или прозорците. Тази статия ще ви помогне да се отървете от стикерите, без да оставяте следи.

Възможно е сте закупили автомобил с лепенки на бронята или пък самите вие да сте ги залепили и сега съжалявате за това решение.

Независимо от причината, премахването на стикери може да бъде трудно, особено ако те са били на повърхността на автомобила за дълго време и много здраво са залепнали към колата под въздействието на дъжд и слънце.

За да го направите правилно, трябва да се въоръжите с търпение, тъй като процесът е достатъчно скучен, дори когато има добра подготовка за него.

Правилни инструменти и химикали

Първо, трябва да намерите подходящите инструменти и химикали за работата. На първо място, имате нужда от пластмасово стъргало. Също така ще са необходими чифт микрофибърни кърпи, препарат за отстраняване на лепило, измиващи средства за автомобили и сешоар (строителен). Може да се нуждаете и от удължителен кабел, за да използвате сешоара.

Както при всички случаи, когато участват химически вещества, уверете се, че го правите на открито или в добре проветриво място.

Измиване

Трябва да почистите автомобила или поне зоната, където се намира стикерът. Прах, мръсотия и други частици могат да попречат на процеса и да причинят нежелани драскотини.

Загрейте повърхността

Следващата стъпка е да загреете стикера със сешоар. Можете също да използвате пистолет с горещ въздух, но тъй като той създава по-високи температури от сешоара, трябва да го държите няколко сантиметра по-далеч, за да избегнете повреда на боята.

Вижте нагледно как не трябва да се тегли кола с гъвкава връзка ВИДЕО

Ако нито една от тези опции не е налична, можете да накиснете кърпа в гореща вода и да я нанесете върху стикера, но това ще бъде по-малко ефективно и ще отнеме повече време да се нагрее лепилото, което задържа стикера. 

Отлепете стикера

Тук ще е полезно пластмасовото стъргало. Ако то не е намерено, можете да го замените със стара пластмасова карта или дори да използвате собствените си нокти.

Дори и след предишните процедури няма да е възможно да премахнете стикера бързо, така че продължете бавно и внимателно, за да избегнете надраскване.

Отстранете остатъчното лепило

Независимо от това колко добре е затоплена зоната или колко внимателно отлепяте стикера, някои от тези досадни лепкави остатъци все още ще се придържат към повърхността. Това е моментът, когато ще е полезно средство за отстраняване на лепило. Можете да го замените с легендарното средство WD-40, което няма да повреди боята или стъклата на автомобила.

Кои автомобили най-малко се обезценяват за 5 години СНИМКИ

Напръскайте малко върху кърпа от микрофибър, след това я нанесете върху остатъците и я оставете за минута-две. След това, като използвате чистия край на кърпата, отстранете остатъците и повторете процеса, ако е необходимо.

И накрая, повърхността, която е била отстранена от стикера, трябва отново да се измие добре, за да се отстранят всички следи от стикера и процеса на почистване. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Васил
    16.03.2021 6:23
    Много сложно го правите,бе ,хора! Аз го правя с ножче за бръснене, а лепилото се чисти с всички препарати,където има спирт.