Вижте нагледно как не трябва да се тегли кола с гъвкава връзка ВИДЕО

  • 12.03.2021 8:50 /
  • 4646 /
  • 0
Вижте нагледно как не трябва да се тегли кола с гъвкава връзка ВИДЕО

За да разберете как да теглите неизправна кола с гъвкава връзка, можете да прочетете правилата за движение и ръководствата в мрежата. Или пък да чуете съветите от опитни шофьори.

Или пък можете да гледате този видеоклип, заснет на пътя в Полша. В него са показани почти всички възможни грешки, които теглещите и теглените могат да допуснат. Те трябва да бъдат запомнени, за да не бъдат повтаряни.

Най-честата грешка на тегления е да разчита изцяло на умението на теглещия човек и да си седне например на задната седалка на колата си със списание или смартфон. Тогава ще бъде физически трудно да се направят всички маневри на пътя.

Изглежда, че именно поради това собственикът на червената малолитражка (ако, разбира се, е бил в салона) не успява да направи десен завой навреме и за малко да влезе в канавка.

Как лесно и бързо да разберете дали една кола е с износен двигател

Друга често срещана грешка е неспазването на ограничението на скоростта. Като обекти с повишена аварийна опасност, автомобилите, движещи се на буксир, трябва да поддържат скорост от 20-25 км / ч, но героите от това видео са по-близо до 40 км / ч и като по чудо не се сблъскват на завоя.

И още едно правило, което следва от това, е, че водачът, който е теглен, не трябва да сваля крака си от педала на спирачката и трябва да е готов веднага да я натисне.

Защо е опасно да се шофира в режим "еко"

Е, и последното важно табу, което е нарушено в това видео: по време на тегленето машината не трябва да преминава от лента в лента и да пречи на другите участници в движението.

Как при такова невнимателно шофиране са успели да изминат няколкостотин метра без инцидент, не е ясно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ