Как да предотвратим преобръщане на автомобила

  • 13.06.2019 11:57 /
  • 1320 /
  • 1
Как да предотвратим преобръщане на автомобила

Преобърната кола на пътя е ужасна гледка. При такива инциденти малцина оцеляват. Но поради какви причини автомобилите се преобръщат? Научете повече, за да предотвратите това да не се случва в живота ви. 

Производителите правят машините устойчиви. Но все пак има вероятност от преобръщане на автомобили. Често се преобръщат джипове и кросоувъри с висок пътен просвет, в който центърът на тежестта е повдигнат. 

Три признака, че е крайно време да продадете колата

Автомобилът може да се преобърне, ако теглото е драстично преразпределено в посока, обратна на посоката на движение. Това може да се случи на висока скорост, когато автомобилът внезапно промени посоката си.

Автомобилът може да се преобърне при аварийно спиране, интензивно ускорение или на остър завой при висока скорост. Причина за преобръщането  може да бъдат и удар при сблъсък, връхлитане върху препятствие, хлъзгаво пътно покритие.

Опасно е! Ето защо не трябва да оставяте пластмасови бутилки с вода в купето (ВИДЕО)

Автомобилът ще се преобърни и поради различни неизправности (неправилно въздушно налягане в гумите, дефектно окачване, нестандартен размер на колелата, претоварена каросерия). 

Уязвими за преобръщане са и коли с тежки и обемисти товари върху  багажника на покрива, така че не забравяйте да разпределяте равномерно натоварването по цялата каросерия.

5 златни правила за дълъг живот на гумите

Избягването на преобръщането е лесно: не натискайте ненужно газа, не ускорявайте рязко и не спирайте внезапно. Вземайте завоите плавно. Също така проверявайте техническото състояние на колата./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • taka e
    13.06.2019 14:11
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2HKWzdH