Как да опазим колата чиста от сплескани насекоми

 • 22.05.2019 10:00 /
 • 11025 /
 • 2
Как да опазим колата чиста от сплескани насекоми

Дългите пътувания винаги завършват с продължително миене на колата и мъчително стъргане на размазаните по стъклата и каросерията насекоми.  

Какви ли не трикове прилагат шофьорите, за да защитят боята на на колата от сплескани и размазани насекоми: тръгват на път след полунощ, когато насекомите не са толкова активни, някои дори облепват фаровете, бронята и предния капак с тиксо. Което обаче на слънцето почти се топи и оставя лепкави следи. Други пък купуват скъпи защитни средства. 

Но има по-прост и по-евтин начин, при който след измиване не остават никакви следи, съветва опитен тираджия, навъртял стотици хиляди километри. 

Защо някои шофьори пръскат с Coca-Cola гумите

Това е обикновения сапун, а рецептата е много проста. Настържете обикновен евтин домакински или детски сапун на ситно ренде и го разтворете в 1 литър вода. Полученият полуфабрикат се налива в пулвелизатор и е готов за употреба.

Три много полезни за колата шофьорски трика   

Преди пътуването нанесете обилно получената течност върху всички рискови детайли: броня, фарове, решетка, предния капак. След изсъхване, сапунът образува защитен филм, който ще устои на залепването на всякакви насекоми. 

При какви обороти двигателят се износва най-малко

 След 10-15 минути, домашната "химия", която, между другото, е абсолютно безвредна за околната среда и, следователно, може да се прилага във всяко удобно място, образува достатъчна преграда. Можете спокойно да тръгвате на път. 

Три предмета, които веднага трябва да изхвърлите от багажника

Достигайки до крайната точка на пътуването може лесно да измиете само с кофа вода и парцал защитния филм и полепналите по него насекоми. Допълнителен приятен бонус е, че си спестявате пари и време за ходене до автомивка./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Неук
  22.05.2019 15:31
  Само не използвайте домашен сапун, а закупен от магазина. В домашния има остатъчна сода каустик ( с нея се прави ) и ще ви свали лака, хромировката от пластмасовите части и ще матира пластмасовите повърхности като тези на фаровете ( не са кристални все пак ).
 • sokrat
  23.05.2019 23:33
  Скучаеш ? Забавлявай се и ако имаш късмет може да спечелиш добра сума тази вечер https://bit.ly/2vGdh7g