Ето кои са автомобилите с най-малко фабрични дефекти

 • 18.12.2022 12:50 /
 • 14063 /
 • 2
Ето кои са автомобилите с най-малко фабрични дефекти

При закупуването на нов автомобил, основното нещо, което може да бъде разочароващо за клиента, е необходимостта да го изпрати веднага за сервизно обслужване. Зависи ли броят на производствените дефекти от марката на автомобила?

Изданието L'Argus е публикувало класация, подреждаща автомобилите по броя на фабричните дефекти. В рамките на проучването авторите са поискали от дилърите да разкрият броя на върнатите нови автомобили поради производствени дефекти.

Автомобилите на марката Volvo (8,28 от 10) създават най-малко проблеми на своите собственици в това отношение.

Шведите изпреварват миналогодишния лидер в класацията - Suzuki, който тази година зае второ място с 8,15 точки.

След тях се нареждат японските производители Toyota (7,9) и Honda (7,67).

Ето защо носенето на якета може да има опасни последици при шофиране

Впрочем, далеч не всички марки от Страната на изгряващото слънце се оказват на върха на надеждността си. Така например Nissan (6,19) и Mazda (6) се сринаха в дъното на класацията, заемайки съответно 12-о и 13-о място.

В топ 10 в низходящ ред са Mini, BMW, Mitsubishi, Dacia, Mercedes и Renault. Под средния резултат от 5,86 точки тази година са Volkswagen, Audi, Hyundai и други популярни марки.

Най-ниска оценка - 1,86 получава Jaguar Land Rover, който напоследък е широко критикуван заради проблемите си с надеждността. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Shrek
  18.12.2022 14:03
  Пълни глупости! Дачия според тази глупост е по-надежден автомобил от Мерцедес!!!
 • shevchenko_89
  18.12.2022 21:15
  Някой не чете с разбиране. Говори се за ФАБРИЧНИ дефекти при чисто нови коли. Не за надеждност. Тоест нов голф и дачия, при дачия всичко е ок, при голф я нещо дава отклонение леко, я нещо е забравено или не до там завито. А не говорят че Дачия след 100к е супер,а Голф е на части