Ето къде разрешиха цифровите рег. номера на колите и какви са предимствата им СНИМКИ

  • 20.10.2022 12:50 /
  • 3148 /
  • 0
Ето къде разрешиха цифровите рег. номера на колите и какви са предимствата им СНИМКИ

САЩ станаха първата страна в света, която узакони цифровите автомобилни регистрационни номера. Щатите Калифорния, Аризона, Мичиган и Тексас са първите, които ги разрешиха, съобщава Carscoops.

В Калифорния вече започна издаването на цифрови регистрационни табели. Точно в този щат те бяха тествани през последните пет години, като в изпитанията участваха 10 000 автомобила.

Калифорнийската полиция е одобрила нововъведението. Заслужава да се отбележи, че по-рано този щат е разрешил и регистрационни номера със стикери.

Вместо стандартни регистрационни табели автомобилите са оборудвани с малки дисплеи, на които се показват регистрационните номера. Екраните са устойчиви на удари и водоустойчиви.

Пристига есента: Ето как да подготвите колата си по най-правилния начин

Новата технология има редица предимства. Възможно е например да персонализирате регистрационната табела с графики, шарки или нестандартни шрифтове. На дисплея могат да се показват и реклами, но само ако автомобилът е паркиран.

Кои 3 въпроса трябва да си зададете преди да купите електромобил

Освен това екранът е оборудван с GPS  устройство и ако автомобилът бъде откраднат, на екрана ще се появи съобщение за това. Така зложелателите по-трудно могат да избягат с автомобила.

Досега само една компания, Reviver, е пуснала цифрови регистрационни номера, но тя не ги продава, а ги отдава под наем на шофьорите. Дисплеят, захранван с батерия (издържаща 5 години след зареждане), струва 19,95 долара на месец, а екранът, свързан чрез кабели с колата - 24,95 долара на месец. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ