Експертите назоваха кои са най-проблемните японски коли СНИМКИ

 • 22.07.2022 10:50 /
 • 30285 /
 • 3
Експертите назоваха кои са най-проблемните японски коли СНИМКИ

Специалистите от изданието HotCars определиха най-ненадеждните японски автомобили.

Специалистите са съпоставили събраната информация за отзовованията на автомобили заради различни проблеми с оценките за надеждност на анализаторите от JD Power и Consumer Reports, в резултат на което съставят списък с петте най-проблемни модела на японските производители на автомобили.

Експертите са определили Mazda RX-8 като ненадежден автомобил - неговият двигател страда от "разход на масло". Освен това каталитичният конвертор, стартерът, главният и подчиненият цилиндър на съединителя са обект на дефекти.

Следващият в списъка е Subaru Ascent. Новата машина на японската марка не се отличава с надеждност - според Consumer Reports рейтингът на надеждността на този модел е 18 от 100, т.е. Ascent създава повече проблеми от средностатистически нов автомобил.

Останалите три модела са ненадеждни с уговорки. За Infiniti Q50 моделната 2014 г. се счита за лоша - в извършени са седем кампании за изтегляне от пазара на Q50, произведени в този период.

Класация на електромобилите, от които собствениците са най-доволни СНИМКИ

Проблемите са свързани с предната въздушна възглавница, сервоусилвателя на волана, хибридния агрегат и дроселовата клапа.

Подобна ситуация се случва с Nissan Titan от 2004-2006 г. За моделите, произведени през този период, са съгласувани общо 20 изтегляния, а броят на оплакванията от страна на собствениците е рекордно висок.

Нова класация на най-надеждните коли до 3 години: Лидерът е изненадващ

Автомобилът е склонен както към дребни дефекти, като дефектен селектор на скоростната кутия или вентилатор на климатика, така и към по-сериозни проблеми с предпазните колани, теглича и модула за управление на двигателя.

Списъкът се затваря от Honda Odyssey 2002-2004 г., за която са получени между 10 и 15 изтегляния. Открити са проблеми със спирачната система, скоростната кутия, вратите, ключа за запалване и системата за рециркулация на отработените газове.

Освен това въздушните възглавници на 20-годишния Odyssey могат внезапно да се задействат, а каталитичният конвертор да се повреди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Nedqlcho
  23.07.2022 13:06
  Нищо подобно, за 5,6 години моята Мазда тройка не ми е правила проблеми...
 • Пенчо
  23.07.2022 13:19
  Значи е време
 • Кегемуша сянката на война
  25.07.2022 19:06
  Те колите са Ок частите менте не струват