Нова класация на най-надеждните коли до 3 години: Лидерът е изненадващ

  • 13.02.2022 10:50 /
  • 53312 /
  • 1
Нова класация на най-надеждните коли до 3 години: Лидерът е изненадващ

Анализаторската компания J.D. Power представи нова класация, определяща надеждността на автомобилите. Този път експертите изследват надеждността на тригодишни автомобили по марки и модели, като в проучването влизат автомобили, които са достъпни за покупка в САЩ.

Проведеното изследване е извършено сред 30 000 собственици на автомобили, за да се определят лидерите и аутсайдерите.

При формирането на рейтинга се взема предвид броят на проблемите на 100 превозни средства. Колкото по-малък е броят на проблемите, толкова по-висока е надеждността на автомобила.

Най-изненадващото е, че начело на списъка не са американските или японските марки, а корейската Kia.

Така според изследването на J.D. Power,  на сто автомобила Kia се падат 145 повреди. Buick е малко по-назад със 147 повреди.

Класация определи кои са най-добрите автомобилни интериори за 2021 г. СНИМКИ

Следващите два места отново са за корейски автомобили: Hyundai (148 повреди) и премиум подмарката на компанията Genesis (155).

Изненадващо Toyota е на пето място в списъка с показател 158, следвана от Lexus със 159.

В долната част на класацията е Range Rover с 284 повреди на сто автомобила от марката, а също така Ram (266), Volvo (256), Alfa Romeo (245) и Acura (244).

J.D. Power отбелязва, че надеждността при премиум автомобилите е по-малка от тази на масовите коли - 204 срещу 190 повреди. Причините за това са две: по-скъпите модели обикновено имат повече електроника, която се поврежда, както и повишаването на качеството в масовия пазарен сегмент.

Най-надеждният модел при компактните автомобили, според проучването, е Toyota Corolla. BMW Серия 4 е в премиум компактния клас, а Mazda MX-5 Miata е най-добре представилият се модел в сегмента на компактните спортни автомобили.

Класация на електромобилите, от които собствениците са най-доволни СНИМКИ

В сегмента на средноразмерните автомобили Hyundai Sonata е олицетворение на надеждността, а в сегмента на големите автомобили - Chevrolet Impala.

Сред кросоувърите и всъдеходите най-надеждни са Lexus NX, Buick Envision, Chevrolet Suburban, Lexus RX, Hyundai Santa Fe, Lexus US, Buick Encore, Kia Sorento, Porsche Cayenne.

Лидери в сегмента на пикапите: Chevrolet Silverado HD, Toyota Tundra, Nissan Frontier.

 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Питю Мищова
    14.02.2022 3:10
    Кола и жена са на късмет.