До какви проблеми водят битумни петна по каросерията?

  • 04.01.2020 10:50 /
  • 983 /
  • 0
До какви проблеми водят битумни петна по каросерията?

В тази статия ще разберете как битуминозни петна по повърхността на каросерията могат да доведат до проблеми за автомобила.

Освен, че разваля външния вид, битумната смола представлява огромна заплаха за боята.

Важен фактор за отстраняване на петната от битум е правилният избор на почистващ препарат, както и стриктното спазване на инструкциите за използване на горното.

Баща и син си сглобиха Lamborghini с 3D принтер, но после стана чудо невиждано ВИДЕО

Асфалтът, който се разпростира на повърхността на пътищата, е материал с голям брой компоненти. Битумът се използва като лепило, което при нагряване променя състоянието си на агрегация от твърдо в течно и вискозно състояние.

В летните горещини смолата се нагрява много и почти винаги е в течно състояние. Прилепвайки към колелата на превозното средство и след това излитайки върху каросерията, се образуват битумни петна, които в крайна сметка са доста проблематични за отстраняване от повърхността на каросерията.

Особено трудно е да се отстранят такива замърсители от автомобили със светъл цвят. Ако това не бъде направено своевременно, тогава в крайна сметка боята на колата със сигурност ще се повреди.

Кои са най-добрите двигатели на 2020 г.

Основните правила за премахване на петна от битум:

- Винаги следвайте инструкциите приложени към почистващите препарати.
- Измийте добре и почистете повърхността на тялото, преди да премахнете петната.
- Изсушете повърхността добре преди почистване.
- Почистете отгоре надолу така, че продуктът да може да се нанесе равномерно върху цялата повърхност на мръсотията.

Средства за почистване на бояджийски произведения от битум:

За да премахнете битума от повърхността на колата, можете да използвате много продукти, които ще ви помогнат да се справите с този проблем. Но има и опасности. Някои дори могат да навредят, а не да помогнат за почистването и предпазването.

Когато избирате препарат за почистване, не трябва да гледате цената, а трябва да помислите и за качеството.

5 японски автомобила, с които никой шофьор няма да се раздели СНИМКИ

Петрол
Този тип реагенти са класика за почистване на боята от смола, въпреки че ще са необходими известни усилия за справяне със замърсяването. Към минусите можем да сложим само неприятна миризма, която за известно време остава след употребата му.

Бял спирт
Подобно бензина, той успешно промива свежи примеси, но не се препоръчва използването му върху засъхнала смола. Безспорното предимство е възможността да го използвате у дома.

КОМЕНТИРАЙ