5 неща в колата, които ще помогнат точно да се определи нейното техническо състояние

  • 15.08.2020 9:20 /
  • 2174 /
  • 0
5 неща в колата, които ще помогнат точно да се определи нейното техническо състояние

Изборът и закупуването на употребяван автомобил не е никак лесно начинание. Особено за неопитен или начинаещ водач.

Впрочем, дори хората с дългогодишен опит могат да се затруднят да определят техническото състояние на автомобила без помощта на квалифициран специалист. Не всеки има време и средства за последния вариант, така че е добре да се знаят поне най-показателните неща, на които трябва да се обърне внимание, когато се избира автомобил.

1. Пробег на автомобила

Пробегът на автомобила е първото важно нещо, на което трябва да се обърне внимание при избора на автомобил. За повечето автомобили експлоатационният живот е 300 хиляди километра. След това всички основни компоненти ще трябва или да бъдат основно ремонтирани или подменени.

Също така си струва да се отбележи, че много двигатели и скоростни кутии изискват основен ремонт след 100 хиляди километра пробег. Разбира се, пробегът може да е бил изменен недобросъвестно, така че колата трябва да се провери на специално оборудване.

 

2. Състоянието на акумулатора

Акумулаторът не е най-добрият помощник при избора на употребявана кола, но трябва да се обърне голямо внимание и на него. Или по-точно на клемите на акумулаторната батерия. Наличието на множество драскотини по тях може да показва, че наскоро колата е прекарала повечко време в ремонти, при които акумулаторът е изваждан и поставян отново и отново.

Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

3. Състоянието на двигателя

Определянето на състоянието на мотора чрез изучаване на самия силов агрегат при закупуване на автомобил на пазара втора ръка ще бъде доста проблематично. Това е така, защото дори съвестните собственици имат навика да почистват двигателя и всичките му елементи почти до кристален блясък.

Много по-добре да насочите вниманието си към изпускателната система. Ако тръбата е прекалено замърсена, тогава очевидно машината има някои проблеми с буталата или клапаните.

 

4. Състояние на окачването и управлението 

Състоянието на автомобилните гуми е много вероятно да ви позволи да разпознаете наличието (или отсъствието) на проблеми с шасито на автомобила и неговото окачване. Всяко неравномерно износване на протектора показва поне леки проблеми. Въпреки че, ако колата е стара, много по-вероятно е да има и по-сериозни „рани“.

Кои са 5-те най-неудобни коли за секс СНИМКИ

5. Състояние електрооборудването

Появата на грешки на приборния панел, невъзможността веднага да се стартира двигателя веднага след завъртане на ключа, изскачащи предупреждения на таблото - всичко това красноречиво показва наличието на сериозни проблеми с електрониката. Възможно е да се скрият подобни проблеми, но обикновено опитите за това струват и доста пари.

 

И също така: корпусът на автомобила

Задължително е да се спомене, че човек също така трябва да погледне отблизо каросерията на автомобила. Тук говорим не само за корозия, но и за многобройни дефекти, които гарантирано ще останат след ПТП (включително малки), както и попадането в корпуса на различни малки предмети при шофиране с нисока скорост с висока скорост.

Абсолютно идеалният корпус също трябва да предизвиква подозрения, особено когато става въпрос за автомобили на възраст около 10 години. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ