5 лесни начина да повишите цената на вашия автомобил

  • 03.07.2020 8:50 /
  • 2163 /
  • 0
5 лесни начина да повишите цената на вашия автомобил

Цената на употребяван автомобил се определя не само от неговото състояние, но и от редица други фактори. Закупувайки кола и излизайки от дилърския център, водачът веднага губи значителна част от платените пари.

Когато дойде време за продажба на автомобила, на всеки му се иска да го продаде за повече. Днес ще се спрем на темата как да сключите изгодна сделка и да увеличите стойността на всеки автомобил.

 

1. Попълване на сервизната книжка

Собственикът на всеки нов автомобил получава сервизна книжка. В този документ работниците от сервиза записват всички проведени ремонти и поддръжка на агрегатите. Според сервизната книжка може да се проследите доколко внимателно собственикът се е отнасял с превозното средство. Трудно е да се докаже нещо без тези бележки.

Много шофьори спират да попълват сервизна книжка след изтичане на гаранцията за автомобила. Тези, които продължават да правят това, могат да разчитат на бонус при продажбата.

 

2. Избягвайте вдлъбнатините и драскотините.

Вдлъбнатини и драскотини по корпуса могат да се появят поради бързане за няколко секунди, но те ще съсипят външния вид на автомобила за дълго време. Преди продажбата на употребяван автомобил, препоръчително е да премахнете козметичните недостатъци, защото те могат да изплашат потенциалните купувачи.

Но ако не спестявате време за паркиране и не преминавате през тесни места, колата ще изглежда почти като нова.

Кои са 5-те най-неудобни коли за секс СНИМКИ

3. Поддържане на салона чист

Външният вид и миризмата на интериора може да повлияе на привлекателността на машината за потенциалния купувач. Повечето хора няма да искат да си купят кола с неприятни миризми или петна по тапицерията.

За да може салонът да е свеж - не пушете, не яжте и не пийте в колата. Ако трябва да се храните, докато шофирате, тогава трябва да изхвърляте боклука възможно най-бързо, така че миризмите да не се абсорбират в тапицерията и пълнителя. Що се отнася до тютюнопушенето, някои купувачи веднага ще се откажат от кола, ако в нея се е пушело.

Ако ядете или пиете, веднага изхвърляйте празните опаковки и почиствайте разлятото с подходящи почистващи препарати.

 

4. Следете колелата

Паралелното паркиране може да бъде опасно занимание за лети джанти. Ако водачът небрежно се приближава до бордюра, тогава те могат да бъдат надраскани или дори огънати. Много купувачи, оглеждайки употребявани автомобили, обръщат внимание на колелата и дори могат да си тръгнат, ако са в лошо състояние.

И ако не е било възможно да се избегне повредата, то ще бъде по-добре да ги ремонтирате в професионален сервиз. Във всеки случай ще бъде по-евтино от закупуването на нови.

Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

5. Полиране на помътнелите фарове

След много години на слънце пластмасовите фарове на много коли стават по-мътни или пожълтяват. И дори всичко останало да изглежда „като ново“, избледнялата оптика много състарява колата. За да се поправи това, избледнелите фарове могат да бъдат полирани. Процедурата не отнема много време и е доста евтина. Освен това тя може да бъде изпълнена самостоятелно.

Потенциалният купувач ще оцени разликата, като сравнява автомобил с обновени фарове и други коли на същата възраст. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ