Вижте уникалния златен Кадилак, създаден специално за Елвис Пресли ВИДЕО

  • 28.11.2021 11:50 /
  • 2531 /
  • 0
Вижте уникалния златен Кадилак, създаден специално за Елвис Пресли ВИДЕО

Всички знаят, че Елвис е обичал автомобилите Cadillac. Но сред тях има един специален — Cadillac Series 75 Fleetwood Limousine от 1960 г., която кралят на рокендрола поръчва на краля на персонализирането и тунинга Джордж Барис.

Барис поискал "скромна" сума за работата си - 100 000 долара. Пресли се съгласил и започнала да кипи работата около уникалния автомобил.

Салонът и багажникът са тапицирани с бяла перлена кожа със зърнест винил и вносно регенерирано кадифе в златист цвят, подът е покрит с килим от бяла агнешка кожа, а в елементи от интериора е вложено 24-каратово злато.

Златисти завеси покриват задните прозорци и разделят предните и задните седалки. Всички седалки са електрически регулируеми, със специална климатична система.

Продават последния мотоциклет на Елвис Пресли (СНИМКИ)

Интериорът е напълно оборудван с всички технологични постижения - два френски радиотелефона, система против кражба, машина за почистване и полиране на обувки, хладилник, бар за напитки, аудиосистема Kenwood с автоматичен плейър на 10 плочи, два магнетофона, позлатен цветен телевизор Sony.

Каросерията е покрита с 40 слоя боя, изработена от перли, диамантен прах и люспи от златна рибка. Капаците на колелата, повърхността около фаровете и радиаторната решетка са позлатени с 24-каратово злато.

Продава се страхотният Mercedes на Елвис Пресли СНИМКИ

Изненадващо, но Елвис е използвал Кадилака само от време на време в началото на 60-те години на миналия век, а в края на 1966 г. полковник Паркър убеждава звукозаписната компания RCA да го купи за 24 000 долара, за да го използва като реклама.

Обиколката на автомобила през 1968 г. е много успешна. В Хюстън например 40 000 души са отишли, за да видят и да вземат вкъщи безплатна пощенска картичка "Златната кола на Елвис Пресли".

В Атланта автомобилът е "почетен гост" на вечеря за 250 високопоставени лица. В края на 70-те години автомобилът е дарен на Залата на славата на Асоциацията на кънтри музикантите в Нешвил. През 2004 г. той е напълно реставриран и отново е изложен.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

 

КОМЕНТИРАЙ