Вижте най-стария дом на колела в света СНИМКИ

  • 08.09.2022 10:50 /
  • 1432 /
  • 0
Вижте най-стария дом на колела в света СНИМКИ

Този Ford Model T от 1914 г. е блестящ пример за това, че хората винаги са мечтали за свободния живот на колела.

Освен това животът на път винаги е бил важен. Хората са правили фургони и са ги впрягали с коне от незапомнени времена, но удобствата са били малко, даже почти не е имало. Но да се върнем към редкия автомобил, за който ще ви разкажем.

Този Ford Model T е поръчан от богатото семейство Бентал, живеещо във Великобритания. В сравнение със съвременните кемпери той прилича повече на автомобил за спане, отколкото на кемпер в съвременния смисъл на думата. Но най-хубавото е, че това е най-старият дом на колела с двигател с вътрешно горене в света - прадядото на всички кемпери и подобни машини.

Кемперът е построен върху удължено шаси на Ford Model T и има специална каросерия на Dunton of Reading.

През 20-те години на миналия век кемперът е бил спрян и забравен за половин век. Но през 70-те години на миналия век той е намерен и реставриран, като е нает професионален дърводелец.

Как изглежда най-стилният дом на колела СНИМКИ

В предната част на салона е разположен кожен диван, който се върти на 180 градуса и е обърнат към жилищното отделение, което има четири спални места и множество вградени мебели. А във вратата има отвор за пощата.

Банята е реките и водните басейни в близост до мястото, където е престоявал кемперът. Няма плоскоекранни телевизори, USB портове, генератори, микровълнови печки, батерии и хладилници. Но има печка на дърва - тя едновременно отоплява и може да се готви.

Вижте как изглежда най-големият дом на колела в света ВИДЕО

Пътуването с този дом на колела може да се извършва, но не много бързо. Максималната му скорост е 48 км/ч (конвенционалният Ford Model T достига 68 км/ч). Мощността на двигателя е 20 к.с.

Собственикът възнамерява да получи между 20 000 и 30 000 паунда за уникалния кемпер на търга на Bonham's Beaulieu. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ