В САЩ намериха идеалния Запорожец СНИМКИ

  • 07.06.2020 9:50 /
  • 6285 /
  • 1
В САЩ намериха идеалния Запорожец СНИМКИ

Автомобилите, произведени от съветската автомобилна индустрия, все още могат да се срещнат и по нашите пътища. Повечето от тях обаче са в доста лошо състояние. Машините, които са съхранени в перфектно състояние са малко. Оказва се, че такива екземпляри, обаче, могат да се открият дори и далеч в чужбина.

Една от тези идеални коли "Запорожец" е пусната за продажба във Флорида (САЩ), съобщават световните издания. Става въпрос за ЗАЗ-968А, произведен през 1978 г., с пробег от 85 хиляди километра.

Въпреки впечатляващата си възраст, автомобилът е съхранен в превъзходно състояние. Въз основа на това собствениците не са се показали като скромни и са го оценили на доста голямата сума от 10 хиляди долара. Между другото, за такива пари в САЩ можете да си купите Ford Mustang от същите години.

Капсула на времето: Откриха 30-годишен Запорожец без пробег ВИДЕО

Запорожецът е оборудван със стандартен V4 двигател с мощност от 40 конски сили и 4-степенна ръчна трансмисия. Той има свежи гуми и всички хромирани части са възстановени.

Зашеметяващо! Показаха най скъпия и бърз Запорожец, вдига 220 км/ч ВИДЕО

В обявата се споменава историята на автомобила и се посочва, че той е произвеждан до 1994 г. По-специално те отбелязват, че ЗАЗ-968 има прилики със задномоторния Chevrolet Corvair. Освен това, те припомнят, че руският президент Владимир Путин е имал такава кола, а бившият американски президент Джордж Буш-младши също й е дал положителна оценка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Peshko
    10.06.2020 20:47
    Abe aide be...