В мрежата показаха рядък съветски кабриолет ВИДЕО

  • 27.10.2019 9:50 /
  • 11084 /
  • 0
В мрежата показаха рядък съветски кабриолет ВИДЕО

Прототип на Москвич-408 в корпус на купе кабриолет така и не е влязъл в масово производство в своето време. Въпреки това, той определено разнообразява скучната линия на модела. Уникалният автомобил беше показан във видео в Youtube.

Оказва се, че в кабинетите на Московския автомобилен завод често са създавали прототипи и опитни образци, които били изработвани в един или няколко екземпляра.

„Москвич - 408” купе-кабриолет е създаден под вдъхновението на американската класика от 60-те. Той очевидно е щял да порази въображението на обикновения жител на Съветския съюз, което всъщност и вероятната причина така и да не влезе в серийно производство.

Уникалните проекти на Запорожец от 60-те години, които така и не видяха бял свят (СНИМКИ)

Машината е оборудвана с подвижен покрив, което е и основното му предимство, а предните врати са лишени от рамка. Двигателят е бензинов, 1,5 литра, с мощност от 65 конски сили.

"Москвич-408 Турист" било планирано да се произведе в малки серии за експорт. През 1963 г. са създадени 2 прототипа и този проект е преустановен.

Москвич-412: Как съветските инженери преправиха двигателя на BMW

Първият такъв екземпляр имал стоманен корпус и бил покрит с черна боя, а вторият бил с красив син цвят и по-лек корпус. Вратите, капака и багажникът били изработени от алуминии. Впоследствие от разработките е създаден седан, който през 1966 г. е изпратен в серийно производство. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ