Удивително: Собственик показа пикапа си с пробег от 2,4 милиона км ВИДЕО

  • 25.04.2021 9:20 /
  • 1197 /
  • 0
Удивително: Собственик показа пикапа си с пробег от 2,4 милиона км ВИДЕО

В САЩ е открит пикап с пробег от 2,4 милиона километра (1,5 милиона мили). Автомобилът все още се използва всеки ден като "работен кон": машината пренася и дърпа лодки, ремаркета за коне и други различни тежки и обемисти предмети.

YouTube-каналът Pickup Truck Plus SUV Talk е разказал за издръжливия екземпляр на Dodge Ram 3500 от 1997 г. Настоящият му собственик Хари е купил автомобила нов. Освен това той никога не се е отбивал в автосервиз за поддръжка: извършвал е цялата работа сам.

Старичкият Ram все още изглежда добре за възрастта си и за своя огромен пробег. Американските автомобили от онези години не са били известни със своите антикорозионни свойства. И въпреки че някои елементи все пак има ръжда, като цяло това е повече от нормално.

Трябва да се има предвид, че собственикът на пикапа живее в северния щат Орегон, където през зимата се използват много пътни химикали (в южните щати ситуацията по отношение на корозията е много по-благоприятна).

Впечатляващо: Тази евтина кола е изминала пробег до Луната и обратно СНИМКИ

Въпреки това, да се нарече този Dodge "вечен" все още няма да е правилно. Пикапът вече не е с оригиналния си двигател и трансмисия. Те са били заменени няколко пъти. Двигателите са бракувани главно поради увеличения разход на масло, казал е Хари. Сегашният му мотор вече е изминал 800 хиляди километра.

Американецът е имал още по-малък късмет с трансмисиите. Периодично изпитвал проблеми с лагерите и други елементи. Веднъж му се наложило да измине повече от хиляда километра само с една работеща предавка - четвъртата.

Той ремонтирал 12 пъти своята петстепенна механична кутия  NV4500, преди да премине към по-удачната G56 с шест предавки.

Забавна история свързана с табелката Ram 5500. Всъщност такава версия не е съществувала през 1997 г. През 1999 г. Ford пуска по-товароподемния F-550. За да дразни собствениците на тези автомобили, които се чувствали специални, Хари поставил табелката Ram 5500 на своя Ram 3500.

Веднъж дори си направил шега с механик в дилърски център на Dodge, където отишъл заради някаква дреболия.

Служителят бил изненадан, защото никога не бил виждал и чувал за версията Ram 5500. Хари му казал, че през 1997 г. Dodge е пуснал пилотна партида от такива „тежки“ пикапи и той е успял да си осигури един от тези експериментални прототипи.

Ето как изглежда Mercedes след почти 2 млн. км пробег СНИМКИ

На въпрос дали би искал да замени очукания си пикап с нов, американецът отговаря отрицателно. Според него в тази кола той може да поправи всичко със собствените си ръце.

Според думите на Хари, съвременните модели са твърде сложни за това: голямо количество електроника, сложни компоненти и "автоматик" няма да позволят такава работа да се извършва в гаража му. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ