Впечатляващо: Тази евтина кола е изминала пробег до Луната и обратно СНИМКИ

  • 03.12.2020 8:50 /
  • 3484 /
  • 2
Впечатляващо: Тази евтина кола е изминала пробег до Луната и обратно СНИМКИ

Субкомпактният хечбек Mitsubishi Mirage, произведен през 2014 г., е изминал 414 000 мили (660 000 км), оцелял е през шест студени, снежни зими, работейки за благото на семейството, и никога не се е развалил.

Джери и Джанис Хют от Минесота, САЩ, наричат ​​своя хечбек „Пурпурна победа“ и много го харесват заради надеждността и икономичността му, както и заради визията му, която радва обкръжаващите. Техният Mirage изразходва 6,3 литра гориво на 100 км в града, 5,3 литра на магистрала и 5,9 на комбиниран цикъл.

Преди 6 години двойката от САЩ купили най-евтината кола на пазара, а именно този Mitsubishi Mirage, произведен в Тайланд. Те платили 13 хиляди долара за колата и планирали да я използват за ежедневно пътуване.

Автомобилът се движел всеки ден и навъртял впечатляващ пробег. "Започнах да използвам нашия Mirage за бизнеса. Аз съм куриер. Доставям проби от различни лекарски кабинети в лаборатория, така че пътувам постоянно и в най-различни места. Автомобилът никога не ме е разочаровал. Дори успявах да да изляза от нашия двор в средата на зимата, докато колите на съседите оставаха в снега", разказва Джери.

Вижте как изглежда Toyota с пробег от 1,6 милиона километра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Както по-горе стана ясно, към днешна дата малкият хечбек е изминал над 660 хиляди км. За сравнение, това всъщност е разстоянието от Земята до Луната и обратно или 16 пъти около света. Такъв пробег представлява страхотно постижение за всяка кола, да не говорим за бюджетна малолитражка.

Според думите на съпрузите, въпреки този пробег, 1,2-литровият трицилиндров бензинов двигател, с мощност от 74 к.с. не е ремонтиран, като за 6 години са заменени единствено лагерите на колелата на 150 хиляди мили (240 хил. км), а малко по-късно и стартерът. И това е всичко!

Ето как изглежда Chevrolet Volt след 750 000 км пробег (СНИМКИ/ВИДЕО)

Когато колата била докарана за планова поддръжка (при пробег от 400 000 мили), удивеният дилър предложил на двойката да им продаде нов Mitsubishi Mirage с огромна отстъпка, а старият автомобил да остави за себе си за рекламни цели. След като помислили малко, те се съгласили, защото не всеки ден може да се вземе нова кола на половин цена. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 


 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Хуй
    03.12.2020 9:49
    Тъкмо помислих,че е някоя руска бе,Крачунка !?
  • baytcev
    03.12.2020 18:42
    Шкода Сити гоу навъртя 500 000 км.само със смяна на консумативи и още е в движение.