Шофьор показа супер Москвич-412 Turbo и удиви мрежата ВИДЕО

  • 25.06.2021 10:50 /
  • 17718 /
  • 1
Шофьор показа супер Москвич-412 Turbo и удиви мрежата ВИДЕО

Бащата на Игор Фурсов (потребител в мрежата под псевдонима i2oran) купува втора ръка този Москвич-412, произведен от Ижевския автомобилен завод през 1993 г., и го кара за кратко.

Няколко дълги години по-късно порасналият автор се добира до нея и отначало се занимава с типичното тийнейджърско "тунинговане" с всички съпътстващи го атрибути, сред които сериозна катастрофа и лишаване от права...

Но след няколко нощи пред компютъра и сърфиране в интернет Игор решава да направи автомобила отново и то със смайващ резултат, информират световните издания. Всъщност той се занимава това и до днес.

Игор Фурсов отървава машината от собствените си по-ранни "екстри" и връща автомобила почти в оригиналния му вид (с изключение на корекция на колелата), но вътрешният свят на този Иж вече е напълно различен.

Удивително ВИДЕО: Дядо с Москвич остави зад себе си немски спортни коли

Двигателят е каноничен - ВАЗ "шестица". 16-клапановият ВАЗ-2112 с турбокомпресор, след няколко серии модификации, има мощност от 260 к.с.

Скоростната кутия е механичната BMW Getrag, Кардан BMW, задният редуктор и задвижването са BMW Серия 5 (E34). Кормилното управление и предното окачване са поръчкови, базирани на оригинални компоненти. Задното - BMW Серия 3 (E30). Спирачки - дискови, сглобени от различни компоненти.

Рядък 25-годишен пикап Москвич е изминал 100 000 км, а изглежда като нов СНИМКИ

Салонът е изцяло покрит с кожа и са монтирани модерни уреди за управление. Тук авторът не се е стремял към автентичност, а основната задача, по всичко личи, е била максимален комфорт и стил.Така се е получил великолепно изпълнен класически рестомод. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Banan
    26.06.2021 7:39
    Доколкото разбирам, само купето е на москвич а всичко друго е от BMW и двигател от ВАЗ. Браво, въпреки това се е постарал много човека.