Удивително ВИДЕО: Дядо с Москвич остави зад себе си немски спортни коли

 • 11.06.2021 9:50 /
 • 5953 /
 • 3
Удивително ВИДЕО: Дядо с Москвич остави зад себе си немски спортни коли

В канал в YouTube е публикуван видеоклип с необичайно състезание по драг рейсинг. В състезанието на четвърт миля участват шест немски "заредени" автомобила с мощност на двигателя от 300 до над 500 конски сили.

Въпреки всичко обаче, съветският Москвич-2141 с възрастен човек зад волана и оборудван със заводски двигател, е победител в състезанията по права отсечка.

Дядото от украинския град Одеса е създал уникален и външно незабележим Москвич 2141, който е в състояние да остави зад себе си автомобили като BMW M4, Porsche Cayenne и Audi S3! Най-изненадващото е, че мъжът не е заменил двигателя, а е "ускорил" оригиналния агрегат, като го е преработил изцяло.

Вижте на какво е способна 30-г. кола с мощност от 3200 конски сили ВИДЕО

Дядо Вова е монтирал подсилени свързващи щанги, втулки и бутала в двигателя, а също така е оборудвал мотора с мощна турбина. Освен това възрастният мъж е поставил на москвича трансмисия и задно окачване от Audi S6.

Собственикът на автомобила не разкрива каква мощност има съветският автомобил със задвижване на всички колела в резултат на модификациите.

Съперници на Москвич са Mercedes-Benz G-класа с 300 конски сили, Audi A7 с 310 конски сили, Porsche Cayenne с 500 конски сили, Audi S3 с 400 конски сили и двойка BMW M4 с мощност от 450 до над 500 конски сили.

Шофьор удиви мрежата със своята УАЗ-ка "Буханка", вижте какво направи ВИДЕО

Тази сериозна компания никак не смущава собственика на "Москвич". Съветският автомобил не просто се конкурира с германските спортни автомобили, но и ги превъзхожда всичките в състезания по права линия.

Дори и в тези опити, когато BMW M4 и Audi S3 все пак са били по-напред на финала, украинецът дядо Вова неизменно е взимал реванш след това. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Мотиката
  11.06.2021 9:04
  Айде бе този май е сложил ''ускорител'' от МИГ-29 и да внимава как ''фърчи'' че няма парашут а ѝ годините не му позволяват как така не е пенсиониран по болест май му има нещо главата му е като на мумиите от Андите.........????
 • Мачо
  11.06.2021 10:19
  В Близззз Москвичите са Ферарита,а ЗАЗовете-Астон Мартин !!! Що е руско,все е супер,но не се продава и не върви като хората !
 • qwerty_yop
  20.06.2021 18:48
  Т'ва е Турбо москвич, т.е. модифициран... иначе никога нямаше да може да достигне такова ускорение. Браво на разработчкика!