Руски колекционери наддават за уникален хот род, направен във Велико Търново от 55-годишна ГАЗ-ка (СНИМКИ)

  • 10.12.2018 12:31 /
  • 56127 /
  • 1
Руски колекционери наддават за уникален хот род, направен във Велико Търново от 55-годишна ГАЗ-ка (СНИМКИ)

Уникален хот род на база на култова руска ГАЗ-ка, модел от далечната 1963-та година, направиха във Велико Търново. Ретровозилото вече предизвиква световен интерес, след като негови снимки са били публикувани неотдавна в руски списания, разказва неговият създател монтьорът Николай Друмев.

Заедно със своя екип 43-годишният търновец е събирал част по част хот рода близо 2 години, докато завърши проекта си. В момента за него има запитвания за продажба от няколко руски колекционери. „Не бързаме да продаваме, защото не можем да го оценим, но всичко зависи от предложението“, обяснява Друмев.

Продават най-невероятния Ford Mustang за всички времена (СНИМКИ)

Превръщането на стара кола в уникален спортен автомобил е честа практика в САЩ. Тук обаче представяме един хот род от България, на който биха завидели дори оттатък океана. Моделът е базиран на съветския ГАЗ 53 и разполага с двигател Нисан.

Конструирането на този автомобил става по обичайната рецепта – колата е закупена катастрофирала, като възтановяването бе невъзможно. Преобразяването пък е започнало с възстановяване на рамата, премахване на купето и салона, а кабината от камиона ГАЗ, е била закупена отделена.

След окачването е свалено по-ниско, поставено е ново окачване, както и екстри от 21 век, обясняват създателите.

Откриха рядка колекционерска кола сред боклуците в стар гараж (СНИМКИ)

Сред тунинга ГАЗ-ката вече има дискови спирачки, сервоуправление, спортна изпускателна система, климатик и не на последно място – добър двигател. Съветският камион, който е едно от легендарните достижения на техниката за времето си вече има и модерен, изцяло покрит с кожа, като разполага с електрически седалки, допълнителна изолация, климатик, аудиосистема, специално създадена централна конзола, уреди на арматурното табло и др.

„Сумата погълната от доработката е повече от добра и ще бъде обявена на заинтерсованите лица. Хвалим се обаче, че този ГАЗ е уникален, единствен по рода си и като такьв е част от автомобилната история!“, разказва още Николай Друмев.

Непознатата "Ока" или руският "Мини Купър" (СНИМКИ/ВИДЕО)

На предния капак пък гордо е изрисувана емблемата на СССР със сърп и чук. Създателите на хот рода до толкова са искали да подчертаят характерната визия на машината, че на места са оставили даже петната от ръжда за автентичност, но пък цялата кабина старателно е покрита със специален лак, който да я запазва от корозия.

Неотдавна сме започнали още няколко проекта за възкресяване на старинни коли.

Запознайте се с най-големия фен на Porsche и неговата уникална колекция (ВИДЕО)

По поръчка на наши клиенти правим “Пакард суперклипър“ от 1956-та, реставрираме „Даймлер“ от 1988-ма, и „Тойота“ от 1969-та, обобщават автоспецовете от старата столица.

Снимки: Стилян Найденов

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • rudi
    10.12.2018 15:51
    Bravo,dobre se e poluchilo!