Рай за феновете на BMW: Вижте най-грандиозната колекция с много редки коли ВИДЕО

  • 27.08.2021 12:50 /
  • 1968 /
  • 0
Рай за феновете на BMW: Вижте най-грандиозната колекция с много редки коли ВИДЕО

Ако много ви харесва марката BMW, може би вече знаете за Питър Глийсън, колекционер от Сиатъл. Той е събрал много редки беемвета, включително някои уникални модели. Във видеоклипа към тази статия можете по прекрасен начин да се запознаете с колекцията на Глийсън.

В колекцията има почти всичко, което можете да си представите - от състезателен автомобил Lotus до най-легендарните BMW. Почти всички експонати се намират в перфектно състояние.

Един от акцентите в колекцията на Глийсън са няколко автомобила BMW 3.0 CSL. Това е хомологационна серия, подготвена за Европейския шампионат за автомобили. Произведени са по-малко от 1300 броя от тези коли.

Много от тях се доставят от завода с допълнителен пакет, въпреки че купувачите са предимно тези, които не възнамеряват да се състезават с тях. Колекцията включва и чисто синя пистова версия CSL 3.0, която вероятно съществува в един-единствен екземпляр.

BMW показа таен прототип от 90-те с огромни "ноздри" СНИМКИ

Най-известният автомобил в колекцията е BMW M1 Art Car на Франк Стела. Дори хората, които не харесват автомобили, знаят за него, тъй като е ръчно рисуван от професионалния художник.

Откриха уникален BMW M3, за който никой не знаеше СНИМКИ

Всъщност той не е официално поръчван от BMW, за разлика от други легендарни автомобили от серията Art Car. Всичко това привлича допълнително внимание към автомобила и той вече се е превърнал в истинска легенда. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ