Продава се един от най-екстремните автомобили в историята, двигателят му е огромен СНИМКИ

  • 05.03.2023 11:50 /
  • 7770 /
  • 1
Продава се един от най-екстремните автомобили в историята, двигателят му е огромен СНИМКИ

Уникален The Beast от 1972 г. е изложен на търг от Car and Classic във Великобритания. Това е един от най-екстремните леки автомобили в историята. Подробности за машината бяха съобщени на уебсайта на аукционната къща.

The Beast ("Звярът") е създаден от британския механик и дизайнер Джон Дод. Той решава да създаде кола с двигател Rolls-Royce Merlin от знаменития изтребител Supermarine Spitfire от Втората световна война.

Този огромен двигател V12 има обем от 27 литра и според различните данни развива от 750 до 950 к.с.. Въртящият момент е 1030 Nm.

За да се справи с такава мощност, в колата е поставен подсилен 3-степенна автоматична скоростна кутия от General Motors. На тестовете The Beast развива 294 км/ч, което е отличен резултат за 70-те години.

Отново заедно: Мъж намери и купи първата си кола след 43 години ВИДЕО

Двигателят на Rolls-Royce е монтиран върху стоманена рама, а корпусът е изработен от леко фибростъкло. Осемте фара веднага привличат вниманието.

Поради огромния мотор, гигантската кола има доста тесен салон. В интериорната декорация са използвани кожа и дърво.

В САЩ откриха стар Запорожец в идеално състояние ВИДЕО

Общо са създадени само два The Beast, като това е вторият екземпляр на модела (първият е изгорял в гаража). Решението да се продаде колата е взето след смъртта на нейния създател - Джон Дод почина през декември на 90-годишна възраст. Пробегът на колата за половин век е само 17 200 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • kriskayl357
    05.03.2023 20:30
    Въйййй , отврат .