Отново заедно: Мъж намери и купи първата си кола след 43 години ВИДЕО

  • 18.02.2023 12:50 /
  • 4521 /
  • 0
Отново заедно: Мъж намери и купи първата си кола след 43 години ВИДЕО

Американецът съжалил за продажбата на първата си кола и си поставил за цел да намери и купи отново автомобила. Минали цели 42 години и мъжът все пак успял да открие редкия Buick.

Сантименталната история се е случила в американския щат Пенсилвания. Мъжът се събира отново с първата си кола повече от 4 десетилетия след продажбата й. Всичко това се разказва във видео в Youtube канала If This Car Could Talk.

Американецът Ал обичал мощните спортни коли от ранна възраст, така че на 16-годишна възраст, преди да получи шофьорска книжка, той решил през 1975 г. да си купи употребяван Buick GS400, произведен през 1968 година.

Ал кара Buick пет години и след това продава колата на жител на съседния град. Почти веднага съжалил за постъпката си, но не успял да купи колата обратно - новият собственик променил местоживеенето си.

Намериха рядък електрически автомобил ЗАЗ "Таврия" в Германия СНИМКИ

Американецът дълго търсил автомобила Buick, но накрая се отказал. Един ден, обаче, братовчедката на Ал му казала, че още през 80-те години е видяла неговия буик паркиран пред къща в близкия град. Той уточнил адреса и веднага тръгнал натам.

Оказало се, че в къщата вече живее друго семейство, но те знаели новия адрес на предишния собственик. Ал отишъл при него и с изненада разбрал, че той не само все още притежава този Buick, но и иска да го продаде. Естествено, американецът веднага купува колата, която търси 42 години.

Откриха легендарна американска кола от 70-те години, без пробег и в идеално състояние СНИМКИ

Трябва да се отбележи, че сега Buick GS400 от 1968 г. е станал много по-скъп, защото е рядък спортен модел с 6,6-литров V8 двигател с мощност 340 к.с.. Той ускорява до "стотица" за 6,2 секунди и може да достигне скорост над 200 км/ч. Ал не се подвоумил да плати цената, особено след като колата се оказала идеално запазена. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ