Показаха камион ЗИЛ-133ГЯ, пристигнал сякаш с машината на времето ВИДЕО

  • 22.11.2019 10:50 /
  • 17882 /
  • 0
Показаха камион ЗИЛ-133ГЯ, пристигнал сякаш с машината на времето ВИДЕО

Камионите ЗИЛ вече не се пускат днес, както и конкретният модел ЗИЛ-133ГЯ, който бе снет от производство преди 20 години. По пътищата тези машини са все по-малко - най-често те се срещат с кранови установки. Въпреки това, понякога е възможно да се намерят добре запазени подобни камиони. 

Такъв е случаят и с този чисто нов ЗИЛ-133ГЯ от Русия, който сякаш се е прехвърлил при нас с помощта на машина на времето, информират световните издания. Той е престоял с години "консервиран" грижливо в гараж. 

Основната отличителна черта на модела е дизеловият двигател КАМАЗ-740, за който всъщност се е наложило да се разшири малко предната част. Тази V-образна „осмица“ с работен обем от 10,85 литра има мощност от 210 „коня“ при 2600 об / мин.

Катаджии откриха камион, който ги накара да се хванат за главите СНИМКИ

Максималният въртящ момент е 650 Nm при 1600 - 1800 об / мин. Особеността на двигателя е, че главата на блока и капаците на клапаните на всеки "съд" са различни, така че е възможно индивидуалното ремонтиране на частите.

Кабината е като от конвейер. Само огледалото в салона е изчезнало. Различни крепежни елементи са разпръснати из кабината. На предния панел има превключватели, както и блокировка на диференциала. Вижда се и пробегът на километража - само 3383 км.

Превозното средство тежи 7,5 т. и е получило доста нови технически решения за своето време. Например, предпазител срещу замръзване на системата за въздушни спирачки.

Изумително ВИДЕО: Камиони КАМАЗ преминават през силна морска буря

Но през годините е имало и абсурдни решения - редовият резервоар за гориво от 170 литра очевидно обикновено не е бил достатъчно, тъй като разходът му е 30 на „сто“, затова често шофьорите закачали върху рамката допълнителен резервоар.

Корпусът на открития камион е класически, с дължина 6 метра и използваема площ от 16,5 "квадрата". ЗИЛ-133ГЯ може да превозва 10 тона товари.

 

КОМЕНТИРАЙ