Откриха Toyota Corolla от 1969 г. в идеално състояние и с интересна история СНИМКИ

  • 25.09.2022 12:50 /
  • 2862 /
  • 1
Откриха Toyota Corolla от 1969 г. в идеално състояние и с интересна история СНИМКИ

В музея на Toyota скоро ще бъде изложен нов експонат - Corolla от първото поколение. Седанът е произведен през 1969 г., но изглежда като нов, съобщава NHK.

През всичките 53 години тази Toyota Corolla е имала един-единствен собственик - Шего Асада и е изминала 563 хил. километра.

Според думите на японеца, през годините километражът е направил пет пълни обиколки, но показва само 63 000 км. Работат е там, че той се състои само от пет цифри (до 99 999 км).

Шего Асада купува своята неуморна Toyota Corolla през 1969 г. По онова време той е на 24 години и това е първата му кола. Ако се съди по трите тетрадки с поръчки и разписки за ремонт, всяка от които е дебела повече от десет сантиметра, собственикът се е грижил добре за своята Corolla.

Поддръжката се е свеждала предимно до основни манипулации. Собственикът обръщал особено внимание на смяната на маслото и я извършвал на всеки три хиляди километра.

Асада се е опитвал да използва само оригинални части за ремонтите. Единствените изключения са частите, които е невъзможно да се намерят. По-специално, той трябвало да се задоволи със странични огледала от Тайланд. Намирането на оригинални гуми също било проблем.

Почти унищожена 54-годишна кола бе продадена за изумителна сума СНИМКИ

Автомобилът Toyota Corolla е била със собственика си във всеки паметен момент от живота му. Благодарение на този автомобил той се запознава със съпругата си.

Използва го, за да вземе жена си и дъщеря си от родилния дом. Автомобилът му участва и в документален филм, разказващ за известен обир извършен през 1968 г., а освен това е използван в много автомобилни изложения и благотворителни събития за набиране на средства.

Топ 10 на най-страхотните автомобили от 90-те СНИМКИ

Японецът смята, че автомобилът му е донесъл щастие, и въпреки че му е тъжно да се раздели с него, той иска да сподели това щастие с други хора. Ето защо Шего Асада се съгласява да предостави Toyota Corolla за излагане в музей.

През юли тази година Toyota откупува легендарния 53-годишен автомобил от неговия собственик. Колата ще бъде изложена в музея на производителя през 2024 г.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Corolla
    25.09.2022 14:36
    "Шего Асада купува своята неуморна Toyota Corolla през 1969" "Автомобилът му участва и в документален филм за известен обир от 1968 г. " Пишете (или по-скоро превеждате на килограм), ама не четете ..