Откриха култов всъдеход от 90-те години, състоянието му е удивително СНИМКИ

  • 23.06.2023 12:50 /
  • 2225 /
  • 1
Откриха култов всъдеход от 90-те години, състоянието му е удивително СНИМКИ

Toyota Land Cruiser от серия 80 се смята от мнозина за най-добрия всъдеход, създаван някога в света. И това не е случайно: представеният през 1989 г. и пуснат в производство през 1990 г. автомобил е много по-комфортен от своите предшественици, като същевременно не е загубил надеждност и офроуд качества.

Колата има все още добро търсене на пазара на употребявани автомобили и струва не малко пари дори след години. 

Тези суми едва ли могат да се сравнят с тази, която собственикът от Плизънтън, Калифорния, иска да получи за своя Toyota Land Cruiser 80, предлагайки го на търг на Bring A Trailer. Поставената цена е 110 000 долара.

Разбира се, тази прекомерна цена е оправдан аот няколко фактора. Първо, това е автомобил от поколението от 1997 г. - последното за този модел. Има салон от светло сива дъбена кожа, а воланът и таблото също са обвити с този материал. Колата е с три реда седалки за седем места.

Перленобелият (подобен на този на ООН, който все още използват тези машини в някои региони), Land Cruiser е оборудван с ABS и централен диференциал с блокировка на задния мост.

Предната и задната броня са боядисани в сиво. На автомобила са поставени 16-цолови лети джанти и златни лога.

Много специален: Продава се най-редкият баварец от 90-те години СНИМКИ

Toyota Land Cruiser 80 е оборудван с 4,5-литров редови шестцилиндров двигател с мощност 212 к.с. и 275 Нм въртящ момент. Той е съчетан с четиристепенна автоматична скоростна кутия и е допълнен от система за задвижване на всички колела.

В отчета на Carfax не са указани никакви произшествия или други повреди, колата има една единствена регистрация в Калифорния до август 2021 г., след което е дерегистрирана с цел продажба.

Капсула на времето: Намериха култов мотоциклет CZ-350 без пробег СНИМКИ

За 26 години този всъдеход е изминал по-малко от 4700 мили (7500 км). Всъщност това е така наречената "капсула на времето". Може да бъде закупен и да бъде като от колекция или като сбъдната мечта. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Georgi qankov
    25.06.2023 0:46
    Уникален джип известен с своята здравина не като сегашните