Капсула на времето: Откриха идеална Волга, престояла 20 години в гаража СНИМКИ

  • 02.04.2022 11:50 /
  • 5092 /
  • 0
Капсула на времето: Откриха идеална Волга, престояла 20 години в гаража СНИМКИ

В руски сайт за продажби се е появила обява за това, че собственик продава ГАЗ-3110 "Волга" от 2001 г., която е била в гаража почти през целия си живот.

След щателно почистване на класическия седан, покрит с дебел слой прах в продължение на две десетилетия, се оказало, че той е почти в първоначалното си състояние, съобщават световните издания. Нещо повече, според продавача от Москва, техническата част на "Волга" също не се нуждае от ремонт.

Според обявата автомобилът е имал само един собственик, откакто е произведен през 2001 г. - пенсионер, роден през 1938 г.

Вероятно той е решил да прибере седана в гаража почти веднага след покупката. Пробегът на 21-годишната Волга е незначителен - само 946 километра.

Вижте как е функционирал автомобилният автопилот през 1986 година ВИДЕО

Десетките години на бездействие са довели единствено до замърсяване и прах по каросерията, както и до помътняване на тъмнозелените корпуси на фаровете: на снимките не се виждат никакви проблеми по тъмнозелената боя или следи от корозия.

Интериорът на седана също е в добро състояние, включително пластмасовите части, тапицерията на седалките и постелките.

Невероятна история: Как са изобретени пневматичните гуми СНИМКИ

ГАЗ-3110 се задвижва от четирицилиндров двигател ЗМЗ-406 с инжекционно впръскване, притежаващ мощност от 131 к.с. и 206 Nm въртящ момент.

Оборудването включва касетофон (дали все още работи, не е ясно) и регулиране на външните огледала. Продавачът иска 595 000 рубли (около 6 450 евро) за "капсулата на времето".  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ