Капсула на времето: Идеален ВАЗ-2101 се продава в Германия СНИМКИ

  • 23.04.2021 10:20 /
  • 2159 /
  • 0
Капсула на времето: Идеален ВАЗ-2101 се продава в Германия СНИМКИ

Някои представители на съветската автомобилна индустрия са доставяни в чужбина. И понякога това са били страни с много развит пазар. Например Германия, Великобритания и Канада.

Един от моделите, изнасяни за Европа, е бил ВАЗ-2101 "Копейка". Този автомобил е символ на цяла епоха. Но намирането му в идеално състояние в наши дни не е лесна задача. Феновете на този автомобил обаче имат възможност да се доберат до него и то не в стандартна версия, а експортна.

Яркожълтият ВАЗ-2101, произведен през 1979 г., който е продаван в чужбина като Lada 1200, е пуснат за продажба в Германия. Пробегът му е само 18 500 км. Автомобилът е в отлично състояние и напълно в движение.

Той е имал само един собственик, който е бил много внимателен към колата. Наскоро даже е предприел цялостна реставрация. В резултат на това колата изглежда като току-що свалена от конвейера.

Българи изумиха с модерното си Жигули СНИМКИ

Под капака има 1,2-литров бензинов двигател с мощност от 60 к.с., който е свързан с механична скоростна кутия. Въпреки значителната възраст на колата си, собственикът възнамерява да получи поне 15 900 евро за нея - почти като за Skoda Octavia. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ