Ето как се возеха децата в колите преди много години СНИМКИ

  • 03.11.2019 9:50 /
  • 6103 /
  • 0
Ето как се возеха децата в колите преди много години СНИМКИ

Първата половина на миналия век бе белязана от бързото развитие на автомобилната индустрия, заедно с което започнаха да се появяват нови начини за повишаване на комфорта на шофьорите, такива като като чистачките или гумите с шипоме. Не всички от тях са се получили и са внедрени веднага, още повече и днес някои изследователски и дори пазарни образци просто ужасяват.

Въпреки че децата на някои от тези столове са усмихнати на фотографиите, това не означава, че те са удобни и безопасни.

Започвайки от 1960 г., американските компании General Motors и Ford започват да обръщат внимание на въпроса за безопасността на децата в автомобилите. Първата компания представя детското столче Infant Love Seat, а втората - друга, собствена, под марката Tot-Guard.

ТОП 7 на най-нелепите функции, които са инсталирани на автомобилите СНИМКИ

Истинското подобрение настъпило, когато в тази тема се намесили властта и регулаторните органи. Стандартизацията и цялостната проверка на сигурността на детето направило възможно създаването на наистина полезни допълнения за автомобилите на родителите.

Историята на легендарния Trabant nT СНИМКИ

В началото на 70-те години на миналия век, Националната администрация по транспорта (NHTSA) въвежда първите стандарти за характеристиките на детските седалки. По-специално, наред с другите неща, има разпоредба за закрепване на детската седалка с помощта на стандартни предпазни колани. Десет години по-късно са направени важни промени, които формираха съвременната конструкция на седалките за деца.

Това, което беше преди появата на „законите“, е представено в тази колекция от фотографии. Решенията, понякога, са изключително неудачни, с непривлекателен дизайн  и много ниско ниво на безопасност./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ