Историята на легендарния Trabant nT СНИМКИ

  • 11.10.2019 10:20 /
  • 5012 /
  • 0
Историята на легендарния Trabant nT СНИМКИ

На някои автомобили, въпреки че са страхотни, не им е съдено да станат серийни. Така се случи и с модела Trabant nT, представен на автомобилното изложение във Франкфурт през 2009 г.

Автомобилът, с размери - 3,95 метра дължина, 1,69 метра ширина, 1,5 метра височина и с междуосие 2,45 метра, бе електрически. Мощността на двигателя беше 64 конски сили. Концептът беше оборудван с литиево-йонна батерия и 1,8 м2 слънчев панел, който беше вграден в покрива.

Без презареждане колата е в състояние да преодолее 160 км, а максималната скорост е била 130 км / ч. Капацитетът на колата е 4 души и едно детско столче в средата. В състояние на движение теглото на автомобила е 1050 кг, а полезният товар е 400 кг.

Trabant: Началото

Дизайнът в ретро стил е много популярен при съвременните модели, ако става въпрос за легенда. Винтидж автомобилите бяха много популярни около началото на нашия век. Примери за това са автомобили като Thunderbird и Mustang от Ford, Chevrolet Camaro, Fiat 500, 1998 Volkswagen New Beetle.

Българи изумиха с модерния си Трабант (СНИМКИ)

На техния фон един възроден Trabant би отговаряла на всички ретро изисквания и външният вид на модела би бил доста сходен с концепта Trabant nT от 2009 г.  Смисълът на nT предполага значението на „нов Траби“.

Първите исторически данни за Trabant идват от 1957 г., а краят на производството е през април 1991 г. За цялото това време VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickauе е пуснало 3 051 385 бройки на легендарния автомобил от времето на социализма.

В общи линии, историята на потомъка - модел nT започва с компанията Herpa, която се занимава с производството на коли играчки и замислила за петдесетата годишнина на Trabant да представи съвременен концепт на култовата кола.

Trabant: съвременна история

През 2007 г. е създадена прототипна версия по подобие на Trabant 601 Universal, с мащаб 1:10. Феновете се зарадваха. А саксонската компания IndiKar отива по-далеч и създава истински автомобил от версията играчка.

До бившия завод в Цвикау започва началото на автомобила концепт Trabant. Нилс Пошват от Volkswagen участва в дизайна на култовия автомобил. Около показването на колата през 2009 г. имаше сериозен интерес.

Голи, палави девойки и Трабанти: Това определено е най-горещият календар тази есен (СНИМКИ 18+)

Новият nT в ретро стил е по-дълъг с 30 сантиметра. От техническите параметри може да се отбележи електромотора и акумулаторния блок, разположен пред задната ос. Соларният панел на покрива дава възможност да се осигури електричество за различни елементи и климатичната система.

Производителят представи тогава новия продукт като безопасно и надеждно превозно средство. Trabant nT се явява компактен автомобил за шофиране в града и носеше функциите на семеен и ежедневен  вариант. Серийното производство трябваше да започне през 2012 г. Но нещо се обърка или пък не е намерен подходящ инвеститор, или просто на бюджетната кола не й беше съдено да се появи на пазара.

Trabant: има ли бъдеще

И така, липсата на парични инвестиции е, разбира се, основната причина, но не и единствената за неуспеха. Разбира се, по онова време технологиите не бяха толкова съвършени и работата на една батерия не представляваше голям потенциал за запас на мощност.

Дизайнът на Trabant nT от преди 10 години не смущаваше никого, а по-скоро бе привлекателен. Колата определено може да има голямо бъдеще. Необходими са само добър инвеститор и основна версия за модификация. Автомобилът може да се превърне в култово продължение и да намери своите фенове. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ