Ето как изглежда Mercedes след почти 2 млн. км пробег СНИМКИ

  • 31.12.2020 9:50 /
  • 3251 /
  • 1
Ето как изглежда Mercedes след почти 2 млн. км пробег СНИМКИ

Американецът Пол Харман от американския щат Джорджия е собственик на Mercedes-Benz W123 с рекорден пробег от 1 милион 853 хиляди километра.

Както съобщава The ​​Drive, Харман е купил своя Мерцедес от 1981 г. втора ръка през 1983 година. По време на покупката одометърът на колата показвал около 64 хил. км и оттогава мъжът, който вече е пенсионер, постоянно карал култовия седан.

Мерцедесът на Пол Харман не е съхраняван само в гаража. Американецът дори пътувал с него до Аляска, където има лоши пътища и сурови климатични условия.

Под капака на този Mercedes-Benz W123 се намира 2,4-литров дизел с мощност от 72 конски сили. Този двигател се счита за много надежден поради своята простота на конструкцията. През цялото това време двигателят на Мерцедеса на Пол е претърпял основен ремонт само веднъж - на 600 хиляди километра.

Зрелищно ВИДЕО: Вижте как 50-годишен Mercedes-Benz 280 вдигна 200 км/ч

Отговаряйки на въпрос за тайната на издръжливостта на своя Mercedes, собственикът е казал, че не прави нищо особено, освен едно нещо - подменя смазката на всеки 5 хиляди км.

Сред другите сериозни работи, които вече са извършени по автомобила, са цялостно пребоядисване на каросерията с фабрична боя, подмяна на всички уплътнения (през 1991 г. при пробег от 900 хил. км). Също така, от време на време на седана се сменят елементите на окачването и други части, които неизбежно се износват.

Продава се страхотният Mercedes на Елвис Пресли СНИМКИ

Пол и колата му бяха за последно видени на миналогодишното изложение Classic Car Elegance Show. Именно тогава е регистриран впечатляващия пробег от 1 милион 850 хиляди километра. Тоест възможно е издръжливата немска кола да е изминала вече над 2 милиона км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • такива коли
    31.12.2020 11:32
    ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ. ФИРМАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ НЯМА ИНТЕРЕС. СЕГА КАРАШ 200 000 км. И СМЕНЯШ ДВИГАТЕЛЯ. ИЛИ КУПУВАШ НОВА КОЛА. ИЛИ Я ПРОДАВАШ НА НЯКОЙ МАНГАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТОЙ ПОЧВА ДА ТИ ОБЯСНЯВА КОЛКО Е СУПЕР ТАЗИ ТРОШКА ЗА ДА Я ПРОДАДЕ ВТОРА РЪКА.