"Звяра" срещу Aurus: Сравниха лимузините на Байдън и Путин СНИМКИ

  • 19.06.2021 9:50 /
  • 27831 /
  • 5
"Звяра" срещу Aurus: Сравниха лимузините на Байдън и Путин СНИМКИ

Президентите Владимир Путин и Джо Байдън пристигнаха на историческата среща на върха в Женева със своите бронирани лимузини. Всяка от тях е добра по свой собствен начин.

Британското издание "Дейли Мейл" е сравнило автомобилите Аурус на Путин и "Звяра" на Байдън и разказва на читателите за особеностите на всеки от тези автомобили.

The Beast

Джо Байдън е пристигнал с брониран Cadillac за 1,5 милиона долара, известен като The Beast ("Звяра"). Лимузината на президента на САЩ е оборудвана с камери за нощно виждане, оръдия за сълзотворен газ и 20-сантиметрова броня, която може да издържа на бомби.

Вратите му тежат колкото тези на Боинг 757, а гумите му са пневматични, така че автомобилът може да се движи дори ако са спукани.

Президентът на Съединените щати може да използва и най-модерната комуникационна система, вградена в "Звяра", който тежи около 9 тона. Автомобилът разполага с безопасна кислородна система и запас от собствената кръв на президента в случай на извънредна ситуация.

Такава кола французи не бяха виждали! "Звяра" на Тръмп покори Париж (ИНФОГРАФИКА)

"Звяра" е конструиран така, че да издържа на химически и биологични атаки, както и на куршуми и експлозии, а за шасито му се твърди, че е изключително трудно да бъде унищожено.

В задната част на автомобила президентът и компанията от максимум четирима пътници са отделени от шофьора със стъклена преграда. Президентът е единственият, който може да свали преградата с едно натискане на копчето.

Въпреки че много от особеностите на "Звяра" остават засекретени, известно е, че багажникът му е оборудван със система за гасене на пожари, сълзотворен газ и димна завеса, а на задните седалки има сателитен телефон с директен достъп до вицепрезидента Камала Харис и Пентагона.

Резервоарът за гориво на "Звяра" е брониран и изпълнен със специална пяна, която го предпазва от експлозия дори при директен удар.

Шасито на автомобила, разработено от General Motors, е изработено от стомана, а каросерията на автомобила е използвана комбинация от стомана, алуминий, титан и керамика.

 

Аурус Сенат

Руският президент може да се похвали със собствена бронирана лимузина, за която се твърди, че може да защити пътниците си дори когато е напълно под вода.

Aurus Senat е бронирана лимузина, произвеждана от руската марка луксозни автомобили НАМИ. Тя е оборудвана с 4,4-литров V8 двигател с мощност 598 конски сили.

Дългият 6,6 м и тежащ 6,5 тона Aurus Senat е с хибридно задвижване и 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Кортежът от лимузини Aurus на Путин бе заснет на ВИДЕО

Гражданската версия на Aurus Senat, чийто външен вид е вдъхновен от британските седани Rolls-Royce, се произвежда от компания, която до голяма степен е държавна собственост.

Обикновеният купувач може да си закупи подобен автомобил за 245 000 долара (18 милиона рубли), но трябва да се разбере, че предвид всички екстри и функции за безопасност президентският автомобил е много по-скъп.

Aurus е опитът на Русия да се конкурира с такива производители като Bentley и Rolls-Royce на пазара на луксозни автомобили.

Русия се опитва да намали зависимостта си от вносни стоки и технологии - тенденция, която набра скорост след налагането на западните санкции през 2014 г.

През 2013 г. бяха представени плановете за пускането на серийни автомобили Aurus. Путин помогна за популяризирането на модела на лимузината, като я шофира на встъпването си в длъжност през 2018 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    19.06.2021 10:06
    Може да сме на 119 место във света по спазване на Правото за словото и печата,но сме на Първо место за Русофилството.И за да смачкат този стремеж за ''истината'' някои другари използват по-голяма Лимозина от тази на Великия Руски Двуметров Богатир товарищ Путин.......????
  • ko8
    19.06.2021 12:46
    Браво на преводачите.. Гумите на Звяра били пневматични ... Невероятно нововъведение видиш ли ...
  • VVV
    19.06.2021 18:49
    Охридски, пише се лимУзина. Колкото до русофилството - е... има и такива, така както има неграмотни, с "нетрадиционна сексуална ориентация". Свят шарен.
  • !?!?!?
    19.06.2021 19:02
    Охридски,кога за последно са ти казвали че си идиот?
  • Охридски
    20.06.2021 8:34
    А това означава,че VVV и ?!?!?! са ваши служители и много са Зациклили но научете ги за романа ''Идиот'' и какво е казал Айнщайн кое Е по-голямо........Здравей другарю от кв. Лозенец със закърпен г..........ц дано конците са здрави и се бориш за опазване на околната среда.......????