Защо в автомобилите на Opel са скрити акули СНИМКИ

  • 16.05.2021 8:50 /
  • 22435 /
  • 0
Защо в автомобилите на Opel са скрити акули СНИМКИ

В салоните на повечето автомобили на Opel са монтирани малки вградени изображения на акули, като те са разположени на различни места в интериора.

Директорът на отдела по дизайн на Opel Карим Джордимаина казва: "Всичко започна преди 17 години и сега вече се е превърнало в истински култ за интериорните дизайнери на автомобилите Opel."

И така, откъде дошла идеята за логото на акула в салона на колата? Една неделя през 2004 г. дизайнерът на Opel Дитмар Фингер си бил у дома, скицирайки дизайна на новата Corsa.

По-точно той е проектирал обичайната външна стена на капака на жабката. Когато жабката е отворена, тази стена трябва да осигурява определено ниво на якост. За това е проектирана с напречни издатини.

Когато дизайнерът работел върху този детайл, синът му минал до него и казал: "Татко, а защо не нарисуваш акула?"

Наистина, защо не? Дитмар Фингер придал на частите, поддържащи здравината, форма на акула и тази идея влязла в производство. От този момент нататък започва историята на успеха на "акулите на Opel" - ражда се нов начин и дори нова традиция в проектирането на интериора на автомобилите Opel.

Дизайнерът Карим Джордимаина, който по това време отговарял за интериорния дизайн на Zafira, също скрил три малки акули в салона на този многофункционален миниван.

Първи СНИМКИ на новия Opel Grandland X

По-късно акулите били внедрени първо в Opel Adam, след това в Opel Astra и накрая в много други автомобили от Opel Crossland и Opel Grandland X до Opel Insignia.

Рекламата на новия Opel Corsa демонстрира доста необичайна женска красота.... (ВИДЕО)

Впоследствие това ново начинание се е превърнало в истински корпоративен култ. Оттогава всеки главен интериорен дизайнер на Opel се грижи поне една акула да е поставена някъде в интериора в края на процеса на разработка на нова кола. И обикновено тази тайна акула остава неразкрита до дебюта на нова кола.

Акулите ще продължат да се появяват и в бъдещите автомобили на Opel: понякога повече, понякога по-малко скрити. В зависимост от модела на Opel логата на акули могат да променят местоположението си и "дълбочината на гмуркане" във вътрешността на автомобила, но определено ще ги има. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ