Защо гумите на този Bugatti Veyron не са сменяни от 15 години ВИДЕО

  • 18.07.2021 10:50 /
  • 11066 /
  • 2
Защо гумите на този Bugatti Veyron не са сменяни от 15 години ВИДЕО

Bugatti Veyron е своеобразен феномен в автомобилната индустрия. Всъщност за развитието му са похарчени толкова много пари, за които човек може да си купи малък град във Франция. Появата му преди 15 години дава на производителя втори живот.

През цялата си история Bugatti Veyron е произведен в 450 екземпляра. Всички те се намират в частни колекции, а цената на всеки от тях се оценява на седемцифрена сума.

Само един комплект гуми за такъв автомобил ще струва на собственика поне 30 000 долара. На някои хора обаче не им се налага да харчат пари за такива компоненти дори години по-късно, тъй като пробегът на автомобилите е изключително малък.

Уникална автобитка: Болид от Формула 1 срещу Bugatti Chiron ВИДЕО

Например в колекцията на Мани Хошбин има няколко уникални хиперавтомобила, включително Bugatti Veyron от 2006 г. Той се отличава с двуцветната си синьо-бяла боя на каросерията, която идеално съответства на формата на хиперколата.

Собственикът почти не използва автомобила. Той го кара само веднъж месечно, за да може да функционира правилно. Така че автомобилът е в перфектно състояние. Дори гумите са заводските, като междудругото те са вече на 15 години.

Интересни факти за емблемата на Bugatti, които малцина знаят СНИМКИ

Според думите на Мани, въпреки възрастта си, гумите не са се втвърдили и не са станали чупливи. Те са в отлично експлоатационно състояние. Той редовно проверява и обслужва всички хиперавтомобили, като обръща специално внимание на гумите.

В крайна сметка и най-малката промяна в структурата може да доведе до непоправими последици на пътя. Въпреки това за всеки друг използван автомобил 15 години са повече от подходящ срок за смяна на гумите. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • поничка с крем
    18.07.2021 12:11
    Защото собственика няма пари да ги смени.
  • Камазик
    19.07.2021 5:07
    ЗАЩО МУ СТЪРЧИ, ТОВА ЗА СТАРТИРАНЕТО, КАТО СКОРОСТЕН ЛОСТ, до волана.