Защо американските полицаи докосват спрените от тях автомобили ВИДЕО

  • 16.07.2021 10:50 /
  • 47952 /
  • 2
Защо американските полицаи докосват спрените от тях автомобили ВИДЕО

Спирайки автомобил на пътя за проверка или нарушение, американските полицаи паркират патрулния автомобил отзад, за да може записващото устройство да заснеме всичко, което се случва, а след това се приближават до прозореца на водача. Освен това те винаги докосват спрения автомобил в зоната на задния ляв фар.

Можете да се убедите сами, като гледате това кратко видео. Тази процедура изглежда по-скоро като ритуал:

Всъщност докосването на спрял автомобил с длан или пръсти е много полезна практика. Така полицаите оставят пръстовите си отпечатъци. Това е така, за да може в случай на нападение или бягство разследването да разполага с доказателство, че полицейският служител е спрял въпросното превозно средство.

Защо американските полицаи се крият зад вратите на колите, ако те не предпазват от куршуми

Може би ще попитате защо, когато има видеорегистратори? Работат е там, че идеята за докосване на автомобила се е появила преди записващите устройства, а снемането на пръстови отпечатъци многократно е помагало на американските полицаи и следователи. Затова полицията не бърза да се откаже от тази традиция.

Освен това лекото почукване върху автомобила е леко обезпокояващо и разсейващо за водача и пътниците, които в този момент може да крият нещо забранено. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • kokonik
    16.07.2021 16:19
    В Америка имало и задни фарове! ! !
  • Ха ха
    17.07.2021 5:40
    Редакторите!!! Научете детсйлите на автомобила, Няма термин ‘’ЗАДЕН ЛЯВ ФАР’’ Фаровете са само в предната част на а-ила. Само ляв стоп е достатъчно без уточнения заден, понеже Стоповете за само задни.