Започна производството на новата Лада Нива: Първи официални СНИМКИ

  • 25.12.2020 8:50 /
  • 42573 /
  • 7
Започна производството на новата Лада Нива: Първи официални СНИМКИ

Компанията АвтоВАЗ е обявила, че серийното производство на ресталирания всъдеход Niva е започнало в завода "Лада Запад Толияти", съобщават световните издания. Моделът вече се казва Lada Niva Travel.

Lada Niva Travel ще се предлага както в обикновената версия, така и в офроуд модификация. Тази версия е снабдена с шнорхел, назъбена гума, обвес за корпуса, изработен от небоядисана пластмаса.

Първият сериен автомобил, който слезе от поточната линия на предприятието се оказа всъдеход точно във версията Off-road.

Lada Niva Travel е получила нов капак с радиаторна решетка и нов дизайн на предната оптика в стила на Toyota RAV4.

Външността на всъдехода е допълнена от нови джанти с накладки на арките. Задната част на Niva се отличава с изцяло светодиодни фарове и нова релефна броня. За удобство на водача и пътниците, инженерите от АвтоВАЗ са оборудвали Niva Travel с нови седалки, климатик и мултимедийна система.

Визията на обновената Лада Нива прилича много на най-популярния кросоувър СНИМКИ

Niva Travel в офроуд модификацията е оборудвана с допълнителен черен пластмасов обвес за каросерията, който е предназначен да предпазва корпуса в офроуд условия. В допълнение, офроуд версията предвижда всъдеходни гуми и шнорхел.

Всички обновени всъдеходи са оборудвани със система за задвижване на всички колела с възможност за механично блокиране на междуосовия диференциал и задействане на понижаваща предавка.

Станаха известни техническите характеристики на новата Лада Нива СНИМКИ

Автомобилът, както и преди ще е оборудван с 1,7-литров бензинов двигател с мощност от 80 к.с. и ръчна 5-степенна скоростна кутия

Според представителите на концерна компактните размери, оптималното разстояние между осите, както и високият пътен просвет и енергоемкото окачване ще позволят на обновената Lada Niva Travel да се движи в офроуд условия с максимален комфорт.

АвтоВАЗ допълнително ще обяви началото на продажбите и цената на обновената Lada Niva Travel. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Светльо
    25.12.2020 23:08
    Красива е ! Много по-красива от РАВ4 ! Дано е нека призна и високо проходима като предишните Лади Нива !
  • Почитател
    26.12.2020 15:16
    Светльо, Влез в руските сайтове и прочети какво мислят самите руснаци за Лада Нива и Шевролет Нива. На хиляда мнения едно е положително. И ако нещо се чупи на поразия, но се ремонтира с тел, аз не го смятам за некапризно.
  • Джон Ленин
    26.12.2020 19:38
    Същият барутник отпреди 40 години ...Тия ***** не са мръднали сантиметър напред от 1977 г.
  • Румънеца
    27.12.2020 7:03
    Отвън е по-красива от Дачия Дъстър, ама двигателя и отвътре - хич ги няма
  • шофер
    27.12.2020 9:46
    Талига на талигите. Хората произвеждат и надграждат с АМГ, М пакет, ГеТеЕрЕс, ГеТеИ, ЕрЕс куатро, ЕсТе, Инсигния...а тези надграждат с германска боя купето, както източните производители дето си мислят, че с гермабска боя и ламарина от станиол Тойота ще стане по добра от германска кола ...Смех ;)))
  • Антон
    27.12.2020 10:45
    Абсолютен боклук. Тук един заблуден пък писал, че били по добра от RAW4. Този качвал ли се е в руска лека кола... Нека прочете какво пишат самите руснаци за собствените си коли. Аман от заблюдени и неинформирани руски българи...
  • Браво
    27.12.2020 11:56
    За всеки влак и за всеки бюджет си има пьтници М класа и АМГ по теливизияата или 2001 модел 15-рька от Германия - хахаха