Визията на обновената Лада Нива прилича много на най-популярния кросоувър СНИМКИ

  • 04.12.2020 10:20 /
  • 25192 /
  • 4
Визията на обновената Лада Нива прилича много на най-популярния кросоувър СНИМКИ

В мрежата се е появила фотография на новата Lada Niva, която до юли 2020 г. бе известна като Chevrolet Niva. Очевидно дизайнерите на ВАЗ са разработили външния вид на Niva с поглед върху новото поколение на Toyota RAV4 - най-популярният кросоувър в света, съобщават световните издания. Освен това могат да се забележат и характеристиките на несъздадената Niva II.

Съдейки по снимката, новият руски всъдеход, поне отпред, изглежда сякаш е почти точно копие на актуалното поколение на японския кросоувър на Toyota .

Автомобилите като че ли имат идентична трапецовидна радиаторна решетка, сходна оптика, сребриста облицовка на предната броня, корнизи на покрива и дори местоположението на логото върху „носа“. Самото лого на Lada изглежда доста необичайно в този "японски" дизайн. Новата Niva 2021 може да бъде отличена от Toyota RAV 4 чрез шнорхела и джантите.

АвтоВАЗ започна да произвежда най-страхотната Лада Нива СНИМКА

Не е известно дали има някакви промени под капака. През предишните години всъдеходът със задвижване на всички колела е оборудван с 1,7-литров бензинов двигател с 80 конски сили и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Също така в арсенала на Niva има и блокировка на диференциала.

Последната мащабна модернизация на автомобила беше през 2009 година. Тогава той получи обвес за корпуса от италианското студио Bertone и редица промени в салони. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Рашко Рашев
    04.12.2020 20:52
    Като се има предвид че рашките харесват най-много Тойота, логично е да я копират. Все пак Лада е предназначена за руския пазар.
  • Бляд Ватенко Бояришник
    05.12.2020 16:44
    Само мотора и скоростната кутия не им се отдава да копират.Използват фиатовия от 1967 година
  • Да така е
    06.12.2020 8:58
    ДА БЕШЕ ТАНК ЛЕСНО, АМА Е АВТОМОБИЛ
  • vasko
    22.12.2020 11:44
    КАКВО МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ПРОСТИЯТ РУСНАК.....А ВОЗИЯТА НА ТОВА ДЪРВО Е.....ВСЕ ЕДНО СЕДИШ НА ГРАДИНСКА ПЕЙКА.