Xiaomi неочаквано показа автомобил, разработен от компанията СНИМКИ

  • 04.04.2021 9:20 /
  • 4068 /
  • 0
Xiaomi неочаквано показа автомобил, разработен от компанията СНИМКИ

В края на тричасовата си презентация на нови продукти, фирмата Xiaomi, която произвежда смартфони и други джаджи, неочаквано показа автомобил, собствена разработка.

За създаването на машината са били необходими около три месеца, пътят от появата на идеята до реализацията се е оказал изключително кратък.

„Никога не съм мислил, че първият автомобил, който Xiaomi ще направи, ще бъде дом на колела“, казал е изпълнителният директор на компанията Лей Цзюн, цитиран от световните издания.

Все пак, все още не може да се говори за напълно оригинален модел - това е просто „умен кемпер“, базиран на микробуса Maxus V90. Марката Maxus вече е собственост на китайския държавен гигант SAIC Motor.

Xiaomi изненада със свеж скутер на цената на смартфон СНИМКИ

Но дългосрочното сътрудничество в проектирането на превозни средства от Xiaomi е планирано с друга голяма компания: според Reuters това ще бъде Great Wall Motors, чиито специалисти ще помогнат на Xiaomi да започнат производството на електромобили под собствената си марка, но с заемане на технологии и помещенията на GWM.

През март Xiaomi регистрира собствена марка автомобили - Xiaomi Auto. Първите серийни електромобили Xiaomi трябва да се появят още през 2023 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ