Възраждане: Пускат нов DeLorean - култовата кола от филма „Завръщане в бъдещето“ ВИДЕО

  • 06.05.2022 10:50 /
  • 10789 /
  • 3
Възраждане: Пускат нов DeLorean - култовата кола от филма „Завръщане в бъдещето“ ВИДЕО

Американската компания DeLorean Motors (DMC) се готви да представи нов спортен автомобил EVolved с напълно електрическо задвижване.

Автомобилът ще има екстериор в стила на легендарния DeLorean DMC със заден двигател, произвеждан през 1981-1983 г. DeLorean е известен на широката публика с ролята си на "машина на времето" във филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето", чиято първа част излиза през 1985 г.

Новият DeLorean ще бъде представен в Пебъл Бийч през август по време на фестивала на автомобилната естетика Concours d'Elegance 2022.

В навечерието на предстоящата премиера DMC разпространи затъмнен рекламен видеоклип (вижте го в края на новината) на предстоящата новост - на него се виждат очертанията на задната част на каросерията, непрекъсната хоризонтална линия на задните LED светлини и "жалузи" на охладителната система върху капака на двигателя. Предполага се, че автомобилът ще има и врати тип "крило на чайка", както автомобилите отпреди 40 години.

Главният изпълнителен директор на DMC Йоост де Врис е заявил, че новото купе ще символизира възраждането на марката DeLorean, последвано от цяла гама електрически автомобили, включително кросоувъри, което означава, че компанията ще се превърне в пълноценен производител на автомобили.

Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

DeLorean Motors Reimagined, която се занимава с възраждане на марката, е регистрирана в Тексас. Компанията е основана през 1995 г. от автомобилния механик Стивън Вейн и преди това се е наричала DeLorean Motor Company.

В миналото фирмата се е занимавала с реставрация на оригинални DeLoreans и продажба на резервни части за тях.

Тази компания няма никаква връзка с "истинската" компания DeLorean Motor Company на Джон ДеЛоран, базирана в Детройт, която работи в периода 1975-1982 г., въпреки че има разрешение да използва известната търговска марка за производство на нови автомобили.

Оригиналният DeLorean има ъглова каросерия с рамка и панели, като носещата конструкция от заварени стоманени тръби е покрита с композитни панели, които на свой ред са покрити с щамповани елементи от неръждаема стомана.

Няма да повярвате колко пари са платени за тази зверски ръждясала каросерия на кола СНИМКИ

Тези части не са боядисани и имат естествен стоманен отблясък, което придава на DeLorean отличителен и футуристичен вид. Оригиналният DeLorean е проектиран от известния италиански стилист Джорджето Джуджаро.

DeLorean 1981 DMC се задвижва от 2,85-литров бензинов V6 със 130 к.с., съчетан с 5-степенна механична или 3-скоростна автоматична кутия. Той е със задвижване на задните колела. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • blabla
    06.05.2022 18:19
    Баси, сигурно е руска е тая кола? А не, пак "скапаните" хора от Запада са измислили нещо. Путин, пукни.
  • Чайката е къде по хубава
    06.05.2022 20:56
    Чайката на Брежнев е истинска стилна кола. Делореана си е тенекиена кутия с претенции на летяща чиния.
  • Бай Хой
    11.05.2022 14:23
    Родните наркодилъри ще се оборудват с такива, задължително